Sleutelgeld deel reddingsplan Polare | RetailDetail

Sleutelgeld deel reddingsplan Polare

Sleutelgeld deel reddingsplan Polare

Het doorverkopen van de huurcontracten van twee Amsterdamse vestigingen vormde een belangrijk onderdeel van het reddingsplan voor Polare. Bankiers ING en ABN Amro zouden akkoord zijn geweest met het plan.

5,4 miljoen voor twee vestigingen

Polare sloot eind januari onverwacht de deuren in afwachting van een reddingsplan, dat NRC Handelsblad nu kon inkijken. De pogingen om de onderneming te redden mislukten echter eind vorige week, waarna afgelopen dinsdag uitstel van betaling werd aangevraagd. Een curator gaat nu kijken of een doorstart alsnog mogelijk is of op een andere manier de bezittingen van de keten ten gelde te maken.

 

Polare was bereid gevonden de huurcontracten van zijn twee vestigingen in Amsterdam door te verkopen. Dit moest miljoenen aan sleutelgeld opleveren die konden worden gebruikt om de schulden bij de banken af te lossen. Voor de winkel aan het Koningsplein zou Polare 3,4 miljoen euro ontvangen, voor de winkel aan de Kalverstraat nog een keer 1,8 miljoen.

 

Door het conflict met toeleverancier Centraal Boekhuis was er echter onvoldoende tijd om de transacties af te ronden, met het uitstel van betaling als gevolg. Naar verwachting zal de curator op korte termijn de winkels weer openen om zo tijd te winnen om alsnog een doorstart te realiseren. De commissarissen van Polare zijn echter bang dat de winkelpanden meer waard zijn dan de onderneming, waardoor een doorstart van Polare wordt bemoeilijkt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.