Sleutelgeld deel reddingsplan Polare

Sleutelgeld deel reddingsplan Polare

Het doorverkopen van de huurcontracten van twee Amsterdamse vestigingen vormde een belangrijk onderdeel van het reddingsplan voor Polare. Bankiers ING en ABN Amro zouden akkoord zijn geweest met het plan.

5,4 miljoen voor twee vestigingen

Polare sloot eind januari onverwacht de deuren in afwachting van een reddingsplan, dat NRC Handelsblad nu kon inkijken. De pogingen om de onderneming te redden mislukten echter eind vorige week, waarna afgelopen dinsdag uitstel van betaling werd aangevraagd. Een curator gaat nu kijken of een doorstart alsnog mogelijk is of op een andere manier de bezittingen van de keten ten gelde te maken.

 

Polare was bereid gevonden de huurcontracten van zijn twee vestigingen in Amsterdam door te verkopen. Dit moest miljoenen aan sleutelgeld opleveren die konden worden gebruikt om de schulden bij de banken af te lossen. Voor de winkel aan het Koningsplein zou Polare 3,4 miljoen euro ontvangen, voor de winkel aan de Kalverstraat nog een keer 1,8 miljoen.

 

Door het conflict met toeleverancier Centraal Boekhuis was er echter onvoldoende tijd om de transacties af te ronden, met het uitstel van betaling als gevolg. Naar verwachting zal de curator op korte termijn de winkels weer openen om zo tijd te winnen om alsnog een doorstart te realiseren. De commissarissen van Polare zijn echter bang dat de winkelpanden meer waard zijn dan de onderneming, waardoor een doorstart van Polare wordt bemoeilijkt.

Tags: