Spar City Store sluit Delft, opent Rotterdam

Spar City Store sluit Delft, opent Rotterdam

Tijdens de werken rondom het station van Delft zal de Spar City Store aan de Binnenwatersloot ook tijdelijk de deuren sluiten. Volgens Spar trekt de winkel immers te weinig bezoekers om open te blijven.

Rigoureuze beslissing

Eind 2017 moet de renovatie van het station in Delft afgerond zijn, maar de winkel zal normaal zijn deuren al terug openen in het begin van dat jaar. De uitbaters van de winkel gaan in de tussentijd andere projecten uitvoeren voor Spar en zullen binnen twee jaar gewoon de draad terug oppikken.

 

"Deze beslissing is rigoureus en redelijk uniek", zegt algemeen directeur Sjaak Kranendonk over de tijdelijke sluiting. "Met een beperkt aantal consumenten is niet alleen de omloopsnelheid onvoldoende om het gewenste assortiment aan te kunnen bieden, maar is het ook lastig om de winkel rendabel te exploiteren."

 

Nieuwe City Store in Rotterdam

Daarnaast opent Spar vlakbij het metrostation Capelsebrug in Rotterdam een nieuwe City Store. Momenteel is dat nog een vestiging van Attent, maar die wordt binnenkort omgebouwd. Ook worden er nog eens 20 online afhaalpunten geopend, waardoor het totaal winkels waar klanten online kunnen afhalen nu op 100 komt.

Tags: