Spar City Store sluit Delft, opent Rotterdam | RetailDetail

Spar City Store sluit Delft, opent Rotterdam

Spar City Store sluit Delft, opent Rotterdam

Tijdens de werken rondom het station van Delft zal de Spar City Store aan de Binnenwatersloot ook tijdelijk de deuren sluiten. Volgens Spar trekt de winkel immers te weinig bezoekers om open te blijven.

Rigoureuze beslissing

Eind 2017 moet de renovatie van het station in Delft afgerond zijn, maar de winkel zal normaal zijn deuren al terug openen in het begin van dat jaar. De uitbaters van de winkel gaan in de tussentijd andere projecten uitvoeren voor Spar en zullen binnen twee jaar gewoon de draad terug oppikken.

 

"Deze beslissing is rigoureus en redelijk uniek", zegt algemeen directeur Sjaak Kranendonk over de tijdelijke sluiting. "Met een beperkt aantal consumenten is niet alleen de omloopsnelheid onvoldoende om het gewenste assortiment aan te kunnen bieden, maar is het ook lastig om de winkel rendabel te exploiteren."

 

Nieuwe City Store in Rotterdam

Daarnaast opent Spar vlakbij het metrostation Capelsebrug in Rotterdam een nieuwe City Store. Momenteel is dat nog een vestiging van Attent, maar die wordt binnenkort omgebouwd. Ook worden er nog eens 20 online afhaalpunten geopend, waardoor het totaal winkels waar klanten online kunnen afhalen nu op 100 komt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon mag levering volgende dag niet garanderen

13/08/2018

De Britse reclamewaakhond heeft het niet voor Amazons belofte om bestellingen van Prime-leden de volgende dag te zullen leveren. Tijdens de feestdagen vorig jaar waren er vertragingen, dus moet Amazon de garantie schrappen.

RetailDetail Day 2018: geobsedeerd door de klant

13/08/2018

Meer dan ooit staat de klant hoog op de agenda van retailers en merken. Maar is dat niet altijd zo geweest? De RetailDetail Day kijkt voorbij de hype en peilt naar de essentie van klantgericht ondernemen in het digitale tijdperk.

Hema onthoofdt eigen franchiseorganisatie

10/08/2018

Hema heeft de franchiseovereenkomst met de ondernemers aan het hoofd van haar franchiseorganisatie, samen goed voor 24 winkels, opgezegd. Er is al een tijdje fikse ruzie over de bijdrage die franchisenemers moeten afstaan voor onlineverkopen. 

Hoe koopt de consument van morgen?

09/08/2018

Wist je dat winkelen en kopen twee verschillende activiteiten zijn geworden? De weg die de klant van de toekomst aflegt, ziet er helemaal anders uit. Beleef hem zelf in een Inspiration Tour van retailhub en dompel je onder in 1.250 m² innovatie. 

Decathlon neemt Zwitserse sportketen Athleticum over

09/08/2018

Decathlon neemt de Zwitserse sportketen Athleticum over. Verkoper Maus Frères krijgt een minderheidsbelang in Decathlon Zwitserland, een overnamebedrag is niet meegedeeld.

Prima halfjaar voor Rakuten

09/08/2018

De Japanse e-commercereus Rakuten, ’s werelds nummer 5 gemeten naar handelsvolume, zag zowel zijn omzet als zijn winst de voorbije zes maanden flink toenemen. Intussen gaat de groep zijn interne structuur grondig reorganiseren om sneller te kunnen inspelen op de almaar sneller wijzigende marktomstandigheden.