Spar laat reizigers relaxen in pop-upwoonkamers | RetailDetail

Spar laat reizigers relaxen in pop-upwoonkamers

Spar laat reizigers relaxen in pop-upwoonkamers

(update) Spar heeft een boel reizigers verrast met een speciale pop-up op de stations van Nijmegen, Den Haag en Leiden Centraal. De supermarktketen dook er tijdelijk op in de vorm van een woonkamer, waar reizigers even konden uitrusten.

Thuisgevoel

"We wilden zo het thuisgevoel versterken dat we ook in onze winkels meegeven", zegt marketing manager Mariëlle Witjes. "Door een combinatie van de juiste producten en service voelt het in de winkels van Spar als thuiskomen."


De pop-up bestond uit een sofa, waar reizigers konden uitrusten met een kop warme chocolademelk en een kerstkransje. Ze konden er ook een aflevering van Full House kijken, een spelletje spelen of een krant lezen.


Spar liet begin vorige maand nog verstaan dat het de komende jaren sterk gaat inzetten op het openen van City Stores. Momenteel heeft de keten al 20 van die winkels, maar daar moeten er tegen 2018 nog eens 30 bijkomen. Het gaat daarbij ook andere winkels in binnensteden ombouwen naar het stadsconcept.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

Franchisesector sneller gegroeid dan hele Nederlandse economie

14/06/2018

Terwijl de Nederlandse economie in de periode 2015-2017 met 7,37% groeide, klokte de franchisesector af op een groei van 7,57%. En dat ondanks de lichte daling van het aantal formules en vooral de "dieprode cijfers" van de modesector.

Ludo Bijvoet is nieuwe topman Blokker

14/06/2018

Het management van Blokker is weer compleet: Ludo Bijvoet - vandaag topman van Xenos - heeft vanaf 1 juli de leiding bij de winkelketen in moeilijkheden, Frank Cocx wordt financieel directeur. Linda Keijzer gaat Xenos leiden.