Specsavers introduceert tablets in winkels | RetailDetail

Specsavers introduceert tablets in winkels

Specsavers introduceert tablets in winkels

De Britse optiekketen Specsavers heeft in drie winkels in Groot-Brittannië een nieuw concept gelanceerd, waarbij werknemers tablets kunnen gebruiken om klanten te helpen en de gewone bureaus werden afgevoerd.

Goed gekeken naar Apple

Specsavers leende voor zijn nieuwe formule onder andere de minder formele aanpak van Apple. Daarom werden de klassieke bureaus overboord gegooid en vervangen door tablets, die de werknemers kunnen gebruiken om brillen op te meten. Daarnaast kunnen klanten er foto's mee maken van zichzelf wanneer ze monturen uitproberen. De keten wil het nieuwe concept de komende drie jaar uitrollen bij alle andere Britse winkels.

 

Sectorgenoot Hans Anders heeft in Nederland onlangs ook een nieuw concept gelanceerd met technologie die klanten moet helpen bij de keuze van hun bril. Interactieve spiegels maken het bijvoorbeeld mogelijk om foto's via sociale media te versturen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.