Specsavers introduceert tablets in winkels | RetailDetail

Specsavers introduceert tablets in winkels

Specsavers introduceert tablets in winkels

De Britse optiekketen Specsavers heeft in drie winkels in Groot-Brittannië een nieuw concept gelanceerd, waarbij werknemers tablets kunnen gebruiken om klanten te helpen en de gewone bureaus werden afgevoerd.

Goed gekeken naar Apple

Specsavers leende voor zijn nieuwe formule onder andere de minder formele aanpak van Apple. Daarom werden de klassieke bureaus overboord gegooid en vervangen door tablets, die de werknemers kunnen gebruiken om brillen op te meten. Daarnaast kunnen klanten er foto's mee maken van zichzelf wanneer ze monturen uitproberen. De keten wil het nieuwe concept de komende drie jaar uitrollen bij alle andere Britse winkels.

 

Sectorgenoot Hans Anders heeft in Nederland onlangs ook een nieuw concept gelanceerd met technologie die klanten moet helpen bij de keuze van hun bril. Interactieve spiegels maken het bijvoorbeeld mogelijk om foto's via sociale media te versturen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.