Speelgoedketen La Grande Récré geeft België op | RetailDetail

Speelgoedketen La Grande Récré geeft België op

Speelgoedketen La Grande Récré geeft België op

De Franse retailer La Grande Récré ondervindt zware financiële problemen en wil zich concentreren op de thuismarkt. De Belgische tak legt volgende maandag de boeken neer: 16 winkels sluiten, 95 jobs gaan verloren.

 

Reddingsplan

De speelgoedsector bevindt zich in zwaar weer: na de ondergang van de Amerikaanse keten Toys ‘R’ Us ziet het er nu ook benard uit voor het Franse La Grande Récré. Dat staat al sinds maart onder curatele in Frankrijk en heeft een reddingsplan voorgesteld waar België niet langer deel van uitmaakt. De groep concentreert zich op de thuismarkt en heeft zijn Belgische medewerkers ingelicht dat het bedrijf op maandag 25 juni de boeken neerlegt, omdat er geen overnemer werd gevonden. Alle Belgische winkels van de Franse retailer (in Brussel, Wallonië en eentje in Zaventem) hebben daarop de deuren gesloten.

 

La Grande Récré is onderdeel van de familiale groep Ludendo, die goed is voor zowat 400 winkels en een omzet van 460 miljoen euro, maar die ook een schuldenberg meetorst van 150 miljoen euro. De groep wil haar buitenlandse winkels, met name in Spanje en Zwitserland, verkopen. In Frankrijk wil de keten haar 104 meest rendabele winkels behouden.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof – waar ook Galeria Inno toe behoort – zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.