Sports Direct schikt met Belgische fiscus over 674 miljoen euro

Beeld: Tony Baggett / Shutterstock.com

De Britse Frasers Group, eigenaar van Sports Direct en warenhuisketen House of Fraser, is tot een schikking gekomen met de Belgische belastingdienst. Het geschil ging over 674 miljoen euro aan onbetaalde btw.

 

Immaterieel bedrag

Vorig jaar dook in het jaarverslag van het moederbedrijf boven Sports Direct voor het eerst een gepeperde rekening op, afkomstig van de Belgische fiscus. De controversiële Britse zakenman Mike Ashley moest de Belgische belastingdienst nog 674 miljoen euro aan onbetaalde btw, zo bleek.

 

Nu maakt de retailgroep bekend een schikking te hebben getroffen. "Frasers Group heeft nu alle resterende zaken die in het proces-verbaal worden genoemd, samen met een aantal andere historische belastingkwesties, met succes opgelost door middel van een commerciële deal met de Belgische belastingdienst", verklaart Frasers Group volgens RetailGazette. Opvallend is wel dat het bedrijf naar eigen zeggen "geen grote bedragen aan belasting of boetes" moet uitbetalen, er is enkel sprake van "een niet-substantieel bedrag".

 

Het bedrijf zegt de zaak nu te regelen, omwille van de onzekerheid die de coronacrisis met zich meebrengt. Kredietverstrekkers weigeren immers voorlopig leningen te dekken voor de retailer, die al voorheen terugvallende resultaten liet zien. Ook komt de groep niet in aanmerking voor overheidssteun, zo blijkt. Door een schikking te treffen met de Belgische fiscus, hoopt Ashley geldschieters alsnog gunstig te stemmen.