Sportwinkelketen Telstar nu toch failliet

Sportwinkelketen Telstar nu toch failliet

Sportwinkelketen Telstar heeft nu toch het faillissement aangevraagd, waardoor in principe de acht overgebleven megastores hun deuren gaan sluiten. Enkele maanden geleden was er nog een reddingsplan opgezet.

Hoge schuld

Telstar heeft momenteel nog winkels in Zwolle, Apeldoorn, Deventer, Harderwijk, Houten, Groningen, Alkmaar en Almere. Daar werken om en bij de 100 vaste werknemers en 100 tijdelijke krachten. Het reddingsplan dat directeur Monique Koopman voor de keten had uitgetekend, bleek niet succesvol. Koopman spreekt van een te hoge schuld als doorslaggevende factor.

 

Telstar had tot eind april nog 12 winkels, maar daar gingen er toen een aantal van failliet. Zo moest het voortbestaan van de keten worden gewaarborgd. "De met name voor de detailhandel slechte conjuncturele omstandigheden hebben er toe geleid, dat de omzet van de nieuwe winkels een veel langere aanlooptijd tot break-even lieten zien. Dit gaf druk op de liquiditeit en een rem op de verdere expansie en uiteindelijk tot aanpassing van de strategie", zei Koopman toen.

Tags: