Sportwinkelketen Telstar nu toch failliet | RetailDetail

Sportwinkelketen Telstar nu toch failliet

Sportwinkelketen Telstar nu toch failliet

Sportwinkelketen Telstar heeft nu toch het faillissement aangevraagd, waardoor in principe de acht overgebleven megastores hun deuren gaan sluiten. Enkele maanden geleden was er nog een reddingsplan opgezet.

Hoge schuld

Telstar heeft momenteel nog winkels in Zwolle, Apeldoorn, Deventer, Harderwijk, Houten, Groningen, Alkmaar en Almere. Daar werken om en bij de 100 vaste werknemers en 100 tijdelijke krachten. Het reddingsplan dat directeur Monique Koopman voor de keten had uitgetekend, bleek niet succesvol. Koopman spreekt van een te hoge schuld als doorslaggevende factor.

 

Telstar had tot eind april nog 12 winkels, maar daar gingen er toen een aantal van failliet. Zo moest het voortbestaan van de keten worden gewaarborgd. "De met name voor de detailhandel slechte conjuncturele omstandigheden hebben er toe geleid, dat de omzet van de nieuwe winkels een veel langere aanlooptijd tot break-even lieten zien. Dit gaf druk op de liquiditeit en een rem op de verdere expansie en uiteindelijk tot aanpassing van de strategie", zei Koopman toen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.