Stakingen bij SportsDirect na aankondiging sluiting winkels | RetailDetail

Stakingen bij SportsDirect na aankondiging sluiting winkels

Stakingen bij SportsDirect na aankondiging sluiting winkels
Shutterstock

Dit weekend zijn er bij 21 vestigingen van sportketen SportsDirect stakingen geweest. Die zijn het gevolg van de moeilijke onderhandelingen rond de sluiting van enkele winkels in België. Eerder was er ook al protest bij de Belgische hoofdzetel.

Weinig informatie

Het waren vooral de winkels in Wallonië en Brussel die zaterdag bijna allemaal gesloten bleven als het gevolg van een aangekondigde vakbondsactie, maar ook in Sint-Denijs-Westrem, Ninove en Antwerpen stonden klanten voor gesloten deuren, schrijft HLN.

 

De staking is het gevolg van moeizame onderhandelingen rond de sluiting van een aantal winkels en het ontslag van heel wat werknemers. “Acht winkels in België zijn al gesloten en bijna de helft van de mensen die tewerkgesteld zijn op de sociale zetel is ontslagen, maar we slagen er niet in een waardig sociaal overleg te verkrijgen”, zei Jalil Bourhidane van de christelijke bediendevakbond daarover aan het Nieuwsblad.

 

Ook in 2018 worden er nog winkels gesloten, maar daar wordt bitter weinig info over gelost. “Men kondigt ons nieuwe sluitingen aan voor 2018. We krijgen geen antwoorden op onze vragen over de keuze van de winkels die dichtgaan, over de ontslagvoorwaarden van de werknemers of over een langetermijnvisie voor de activiteiten van SportsDirect in België.”

 

Vorige week werd er daarom ook al gemanifesteerd aan de hoofdzetel in Tubeke. Vrijdag kwam er dan een nieuw voorstel op tafel, maar dat werd door de meeste vakbondsleden afgewezen en dus werd er overgegaan tot een staking.

 

SportsDirect is niet de enige sportketen die in België te kampen heeft met zware tijden. Zo kreeg het Belgische United Brands onlangs nog bescherming tegen de schuldeisers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.