Standaard Boekhandel & Club in treinstations en luchthavens

Standaard Boekhandel & Club in treinstations en luchthavens

Standaard Boekhandel en de in 2014 overgenomen keten Club gaan winkels openen in de grote treinstations en luchthavens van ons land. Een eerste ‘Express’ opende vanochtend in het station van Brussel-Noord.

 

Onder dubbele vlag in het Brusselse

Standaard Boekhandel mikt met de nieuwe ‘Express’-formule op trein- en vliegtuigreizigers. In Vlaanderen zal de groep de formule uitrollen onder het logo van Standaard Boekhandel, in Wallonië onder het logo van zusterketen Club. In het Brusselse opteert de groep voor een gezamenlijk logo, om de tweetaligheid van de winkel te onderstrepen. Dat zegt retaildirecteur Guido De Smet.

 

De Express-winkels zullen kleiner zijn dan de traditionele boekenwinkels en het aanbod zal ook meer gericht zijn op toeristen en andere trein- en vliegtuigreizigers. Zo zullen ook kleine snacks worden verkocht. Voor het overige bieden ze dezelfde dienstverlening als alle andere winkels van beide merken: dezelfde promoties, klantenkaartvoordelen en afhaalmogelijkheden voor onlinebestellingen.

 

Naar 200 winkels

De winkel in Brussel-Noord is de eerste ‘Express’ en vond onderdak in de nieuwe winkelgalerij, tussen de gerenoveerde zuidelijke gang en de centrale stationshal. Behalve in stations wil de groep ook op de luchthavens aanwezig zijn, na de succesvolle opening vorig jaar van twee Club-winkels in de luchthaven van Charleroi.

 

“We hebben ook ambities in Zaventem”, bevestigt Guido De Smet. De nieuwe formule past in de expansieplannen van de boekenketen die nu ruim 180 winkels telt (141 van Standaard Boekhandel en meer dan 40 van Club). “Tweehonderd winkels is onze volgende ambitie”, aldus nog de retaildirecteur.