Standaard Boekhandel & Club in treinstations en luchthavens

Standaard Boekhandel & Club in treinstations en luchthavens

Standaard Boekhandel & Club in treinstations en luchthavens

Standaard Boekhandel en de in 2014 overgenomen keten Club gaan winkels openen in de grote treinstations en luchthavens van ons land. Een eerste ‘Express’ opende vanochtend in het station van Brussel-Noord.

 

Onder dubbele vlag in het Brusselse

Standaard Boekhandel mikt met de nieuwe ‘Express’-formule op trein- en vliegtuigreizigers. In Vlaanderen zal de groep de formule uitrollen onder het logo van Standaard Boekhandel, in Wallonië onder het logo van zusterketen Club. In het Brusselse opteert de groep voor een gezamenlijk logo, om de tweetaligheid van de winkel te onderstrepen. Dat zegt retaildirecteur Guido De Smet.

 

De Express-winkels zullen kleiner zijn dan de traditionele boekenwinkels en het aanbod zal ook meer gericht zijn op toeristen en andere trein- en vliegtuigreizigers. Zo zullen ook kleine snacks worden verkocht. Voor het overige bieden ze dezelfde dienstverlening als alle andere winkels van beide merken: dezelfde promoties, klantenkaartvoordelen en afhaalmogelijkheden voor onlinebestellingen.

 

Naar 200 winkels

De winkel in Brussel-Noord is de eerste ‘Express’ en vond onderdak in de nieuwe winkelgalerij, tussen de gerenoveerde zuidelijke gang en de centrale stationshal. Behalve in stations wil de groep ook op de luchthavens aanwezig zijn, na de succesvolle opening vorig jaar van twee Club-winkels in de luchthaven van Charleroi.

 

“We hebben ook ambities in Zaventem”, bevestigt Guido De Smet. De nieuwe formule past in de expansieplannen van de boekenketen die nu ruim 180 winkels telt (141 van Standaard Boekhandel en meer dan 40 van Club). “Tweehonderd winkels is onze volgende ambitie”, aldus nog de retaildirecteur.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.