Steeds meer Nederlanders online opgelicht tijdens shoppen | RetailDetail

Steeds meer Nederlanders online opgelicht tijdens shoppen

Steeds meer Nederlanders online opgelicht tijdens shoppen

Het aantal slachtoffers van online koopfraude is in de periode tussen 2012 en 2014 alweer gestegen. Positief is wel dat andere vormen van online oplichting, zoals identiteitsfraude en hacking net zijn gedaald in die periode.

Hoogopgeleiden vaker slachtoffer

In 2012 zei 2,7% van de Nederlandse bevolking van 15 jaar en ouder dat ze wel eens opgelicht waren bij een online aankoop, maar twee jaar later was dat aandeel al opgelopen tot 3,3%. Die stijging kwam er niet enkel omdat er steeds meer mensen online kopen, maar ook omdat zelfs ervaren webshoppers vaker worden opgelicht.

 

Langs de andere kant waren er in 2014 minder mensen het slachtoffer van hacking of identiteitsfraude dan in 2012. Bij hacken daalde het aantal slachtoffers van 6% naar 5,2%, bij identiteitsfraude was er een daling van 1,5% naar 0,8%.

 

Verrassend genoeg zijn hoogopgeleiden vaker het slachtoffer van cybercriminaliteit dan laagopgeleiden: volgens het CBS is dat omdat hoogopgeleiden vaker online winkelen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.