Steeds meer oplichting door malafide webshops | RetailDetail

Steeds meer oplichting door malafide webshops

Steeds meer oplichting door malafide webshops

Steeds meer mensen worden opgelicht door malafide webshops. Het Openbaar Ministerie heeft in het voorbije jaar drie keer zoveel aangiftes binnen gekregen van webshopfraude. Ook het bedrag dat ze daarbij hebben buitgemaakt, is flink gestegen: van 500.000 euro naar 1,3 miljoen euro.

Steeds professioneler

Vroeger waren valse webwinkels nog redelijk eenvoudig te herkennen, maar tegenwoordig werken ze steeds professioneler. Ze stelen de identiteit van een andere webshop, vervalsen KVK-nummers of gebruiken een vals certificaat van de Thuiswinkel Waarborg.

 

"Sinds de invoering van keurmerken hebben consumenten daar een grenzeloos vertrouwen in", zegt Bas Ketelaars van de stichting Stop Internetoplichting aan RTL Nieuws. "Criminelen maken daar dankbaar gebruik van."

 

Klanten die worden opgelicht zijn ook meestal hun geld voor altijd kwijt. De verkopers verbergen meestal heel nauwkeurig hun sporen, waardoor het voor de politie vrijwel onmogelijk is om ze op te sporen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit z’n voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.