Stichting bekijkt faillissement van Schoenenreus

Stichting bekijkt faillissement van Schoenenreus

Een aantal gedupeerden die het slachtoffer waren van het faillissement van Schoenenreus hebben een stichting opgericht, die het faillissement en de daaropvolgende doorstart van naderbij gaat bekijken. De Stichting Investigating Pre-Pack vermoedt immers dat er onrechtmatigheden zijn gebeurd bij de doorstart van het bedrijf.

"Koude sanering"

"Wij onderzoeken wat er gebeurd is voorafgaand aan het faillissement van eind januari", laat advocaat Joyce Middelkoop weten aan RetailNews. "Er lijkt sprake van een koude sanering." Op een bijeenkomst op 24 januari kregen ongeveer 500 van de 1500 werknemers te horen dat ze hun baan zouden verliezen bij de doorstart. "Daar werden alfabetstickers uitgedeeld. Personeel met de letters A tot en met H werden bijna letterlijk de deur gewezen", gaat Middelkoop verder.

 

De advocate gaat er dan ook vanuit dat er geen enkel wettelijk kader werd toegepast bij de doorstart en ze roept iedereen die dit standpunt kan ondersteunen op, om zich aan te sluiten bij de stichting. "Als dit door de beugel kan, dan zijn alle debiteuren en werknemers vogelvrij. Dan zijn alle waarden en normen die wij kennen van tafel."

 

"Als blijkt dat er sprake is geweest van een koude sanering, zullen wij bestuursleden persoonlijk aansprakelijk stellen en de schade op hen proberen te verhalen", besluit de advocate.

Tags: