Stichting bekijkt faillissement van Schoenenreus | RetailDetail

Stichting bekijkt faillissement van Schoenenreus

Stichting bekijkt faillissement van Schoenenreus

Een aantal gedupeerden die het slachtoffer waren van het faillissement van Schoenenreus hebben een stichting opgericht, die het faillissement en de daaropvolgende doorstart van naderbij gaat bekijken. De Stichting Investigating Pre-Pack vermoedt immers dat er onrechtmatigheden zijn gebeurd bij de doorstart van het bedrijf.

"Koude sanering"

"Wij onderzoeken wat er gebeurd is voorafgaand aan het faillissement van eind januari", laat advocaat Joyce Middelkoop weten aan RetailNews. "Er lijkt sprake van een koude sanering." Op een bijeenkomst op 24 januari kregen ongeveer 500 van de 1500 werknemers te horen dat ze hun baan zouden verliezen bij de doorstart. "Daar werden alfabetstickers uitgedeeld. Personeel met de letters A tot en met H werden bijna letterlijk de deur gewezen", gaat Middelkoop verder.

 

De advocate gaat er dan ook vanuit dat er geen enkel wettelijk kader werd toegepast bij de doorstart en ze roept iedereen die dit standpunt kan ondersteunen op, om zich aan te sluiten bij de stichting. "Als dit door de beugel kan, dan zijn alle debiteuren en werknemers vogelvrij. Dan zijn alle waarden en normen die wij kennen van tafel."

 

"Als blijkt dat er sprake is geweest van een koude sanering, zullen wij bestuursleden persoonlijk aansprakelijk stellen en de schade op hen proberen te verhalen", besluit de advocate.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Supermarktketen Morrisons wordt uur per week stil

23/07/2018

De Britse supermarktketen Morrisons organiseert voortaan elke week een prikkelarm uur voor mensen met autisme. Op zaterdagochtend tussen 9 en 10 zal er geen muziek te horen zijn, dimmen de lichten en wordt zelfs het piepje van de kassascanner stiller. 

Chinese internetreus JD.com dit jaar van start in Europa

23/07/2018

Topman Richard Liu van JD.com wil ook op de Europese markt de concurrentie aangaan met Amazon en Alibaba. In Frankrijk heeft de retailer een logistiek centrum gebouwd, Italië komt eraan en nog voor het einde van het jaar wordt het bedrijf operationeel in Duitsland.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.