Stichting bekijkt faillissement van Schoenenreus | RetailDetail

Stichting bekijkt faillissement van Schoenenreus

Stichting bekijkt faillissement van Schoenenreus

Een aantal gedupeerden die het slachtoffer waren van het faillissement van Schoenenreus hebben een stichting opgericht, die het faillissement en de daaropvolgende doorstart van naderbij gaat bekijken. De Stichting Investigating Pre-Pack vermoedt immers dat er onrechtmatigheden zijn gebeurd bij de doorstart van het bedrijf.

"Koude sanering"

"Wij onderzoeken wat er gebeurd is voorafgaand aan het faillissement van eind januari", laat advocaat Joyce Middelkoop weten aan RetailNews. "Er lijkt sprake van een koude sanering." Op een bijeenkomst op 24 januari kregen ongeveer 500 van de 1500 werknemers te horen dat ze hun baan zouden verliezen bij de doorstart. "Daar werden alfabetstickers uitgedeeld. Personeel met de letters A tot en met H werden bijna letterlijk de deur gewezen", gaat Middelkoop verder.

 

De advocate gaat er dan ook vanuit dat er geen enkel wettelijk kader werd toegepast bij de doorstart en ze roept iedereen die dit standpunt kan ondersteunen op, om zich aan te sluiten bij de stichting. "Als dit door de beugel kan, dan zijn alle debiteuren en werknemers vogelvrij. Dan zijn alle waarden en normen die wij kennen van tafel."

 

"Als blijkt dat er sprake is geweest van een koude sanering, zullen wij bestuursleden persoonlijk aansprakelijk stellen en de schade op hen proberen te verhalen", besluit de advocate.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.