Studentenjobs in supermarkten verdrievoudigd

Studentenjobs in supermarkten verdrievoudigd
Shutterstock.com

Het aantal aanvragen voor tijdelijk personeel door supermarkten is verdriedubbeld als gevolg van de coronacrisis: die zorgt voor extra drukte in de winkels en distributiecentra en bovendien kampen vele retailers met ziek winkelpersoneel.

 

Overrompeling

Studentenuitzendkantoor Deltaworx stelt momenteel ongeveer drie keer zoveel studenten tewerk in de supermarkten en distributiecentra als tijdens een normale week. "Sinds donderdag worden we overspoeld door aanvragen van warenhuizen over het hele land", zegt CEO Jeroen Poels. De retailers hebben studenten nodig om het tijdelijke extra werk aan de kassa, in het magazijn en bij het vullen van de rekken op te vangen. Als gevolg van de coronacrisis is het niet alleen erg druk in de winkels door hamsteraars, maar daarnaast zitten ook heel wat winkelmedewerkers intussen ziek thuis.

 

Dat de lessen in de onderwijsinstellingen de komende weken niet doorgaan of vervangen worden door digitale alternatieven, geeft de studenten meer ruimte om hun tijd zelf in te vullen. Sommigen profiteren ervan om een centje bij te verdienen. "We merken dat er veel studenten zeer gedreven zijn om te helpen", zegt Poels, "maar we verplichten geen enkele jobstudent om te werken. Wie zich niet goed voelt, moet van ons uiteraard ‘in zijn kot’ blijven".