Super de Boer treft schikking met VEB

Super de Boer treft schikking met VEB

Beleggersvereniging VEB heeft een schikking bereikt voor de aangesloten beleggers in de zaak tegen Super de Boer. Dat conflict is al aan de gang sinds 2010 en draait rond het laattijdig bekendmaken van het overnamebod van Jumbo.

"Onrechtmatig gehandeld"

Super de Boer maakte op 18 september 2009 bekend dat er een overnamebod was binnengekomen van Jumbo. In de dagen daarvoor liep de koers van het aandeel echter al fors op. Achteraf bleek dat Super de Boer al voor 18 september benaderd was door Jumbo. Het Hof van Amsterdam oordeelde daarom in 2014 dat Super de Boer onrechtmatig heeft gehandeld ten opzichte van zijn aandeelhouders.

 

VEB heeft nu voor de aangesloten aandeelhouders een regeling getroffen waarbij ze een schikkingsbedrag met een rentevergoeding zullen krijgen. Ik ben verheugd dat Stichting Procedure SDB de beleggers op deze wijze tegemoet komt", zegt VEB-directeur Paul Koster op de website van de vereniging. De regeling is enkel beschikbaar voor VEB-leden die hun aandelen in de periode van 10 tot en met 17 september 2009 hebben verkocht.

Tags: