Super de Boer treft schikking met VEB | RetailDetail

Super de Boer treft schikking met VEB

Super de Boer treft schikking met VEB

Beleggersvereniging VEB heeft een schikking bereikt voor de aangesloten beleggers in de zaak tegen Super de Boer. Dat conflict is al aan de gang sinds 2010 en draait rond het laattijdig bekendmaken van het overnamebod van Jumbo.

"Onrechtmatig gehandeld"

Super de Boer maakte op 18 september 2009 bekend dat er een overnamebod was binnengekomen van Jumbo. In de dagen daarvoor liep de koers van het aandeel echter al fors op. Achteraf bleek dat Super de Boer al voor 18 september benaderd was door Jumbo. Het Hof van Amsterdam oordeelde daarom in 2014 dat Super de Boer onrechtmatig heeft gehandeld ten opzichte van zijn aandeelhouders.

 

VEB heeft nu voor de aangesloten aandeelhouders een regeling getroffen waarbij ze een schikkingsbedrag met een rentevergoeding zullen krijgen. Ik ben verheugd dat Stichting Procedure SDB de beleggers op deze wijze tegemoet komt", zegt VEB-directeur Paul Koster op de website van de vereniging. De regeling is enkel beschikbaar voor VEB-leden die hun aandelen in de periode van 10 tot en met 17 september 2009 hebben verkocht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.