Super de Boer treft schikking met VEB | RetailDetail

Super de Boer treft schikking met VEB

Super de Boer treft schikking met VEB

Beleggersvereniging VEB heeft een schikking bereikt voor de aangesloten beleggers in de zaak tegen Super de Boer. Dat conflict is al aan de gang sinds 2010 en draait rond het laattijdig bekendmaken van het overnamebod van Jumbo.

"Onrechtmatig gehandeld"

Super de Boer maakte op 18 september 2009 bekend dat er een overnamebod was binnengekomen van Jumbo. In de dagen daarvoor liep de koers van het aandeel echter al fors op. Achteraf bleek dat Super de Boer al voor 18 september benaderd was door Jumbo. Het Hof van Amsterdam oordeelde daarom in 2014 dat Super de Boer onrechtmatig heeft gehandeld ten opzichte van zijn aandeelhouders.

 

VEB heeft nu voor de aangesloten aandeelhouders een regeling getroffen waarbij ze een schikkingsbedrag met een rentevergoeding zullen krijgen. Ik ben verheugd dat Stichting Procedure SDB de beleggers op deze wijze tegemoet komt", zegt VEB-directeur Paul Koster op de website van de vereniging. De regeling is enkel beschikbaar voor VEB-leden die hun aandelen in de periode van 10 tot en met 17 september 2009 hebben verkocht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.