Superunie betaalt bepaalde leveranciers sneller

Superunie betaalt bepaalde leveranciers sneller

Superunie gaat vanaf 1 oktober bepaalde leveranciers sneller betalen. Daarvoor treedt een nieuw platform in voege, waar leveranciers zelf kunnen bepalen wanneer hun rekeningen betaald moeten worden door Superunie.

Kosten drukken

Zo kunnen ze er voor kiezen om de factuur al binnen een week te laten afrekenen, ongeacht eerdere afspraken met Superunie. Superunie hoopt zo de kosten bij de leveranciers te kunnen drukken en zo de continuïteit te verbeteren.

 

"De financieringskosten voor leveranciers worden hierdoor aanzienlijk lager en de betalingszekerheid is gegarandeerd. Superunie is ervan overtuigd hiermee een ideaal evenwicht te hebben gevonden voor de financiële belangen van onze leveranciers en die van ons als grote inkoopcoöperatie", zegt algemeen directeur van Superunie, Dick Roozen, tegen Distrifood.

 

Supply Chain Finance

Voor het nieuwe systeem rekent Superunie op Supply Chain Finance, een systeem waarbij het bedrijf nauw gaat samenwerken met de leverancier en een grootbank. Om gebruik te maken van het systeem moet de leverancier een vergoeding betalen aan de bank, die aanzienlijk lager is dan de financieringskosten van uitstaande facturen.

 

"Wij zijn één van de financieel meest betrouwbare partijen met een uitzonderlijk hoge kredietwaardigheid en betalingszekerheid. Hierdoor kunnen wij gunstige tarieven verwerven. Wij laten geselecteerde leveranciers, onder duidelijke voorwaarden, hiervan mee profiteren. Na een pilotperiode zal vanaf 1 oktober aanstaande de brede uitrol van start gaan", zegt CFO van Superunie Guus Slik.

Tags: