Superunie betaalt bepaalde leveranciers sneller | RetailDetail

Superunie betaalt bepaalde leveranciers sneller

Superunie betaalt bepaalde leveranciers sneller

Superunie gaat vanaf 1 oktober bepaalde leveranciers sneller betalen. Daarvoor treedt een nieuw platform in voege, waar leveranciers zelf kunnen bepalen wanneer hun rekeningen betaald moeten worden door Superunie.

Kosten drukken

Zo kunnen ze er voor kiezen om de factuur al binnen een week te laten afrekenen, ongeacht eerdere afspraken met Superunie. Superunie hoopt zo de kosten bij de leveranciers te kunnen drukken en zo de continuïteit te verbeteren.

 

"De financieringskosten voor leveranciers worden hierdoor aanzienlijk lager en de betalingszekerheid is gegarandeerd. Superunie is ervan overtuigd hiermee een ideaal evenwicht te hebben gevonden voor de financiële belangen van onze leveranciers en die van ons als grote inkoopcoöperatie", zegt algemeen directeur van Superunie, Dick Roozen, tegen Distrifood.

 

Supply Chain Finance

Voor het nieuwe systeem rekent Superunie op Supply Chain Finance, een systeem waarbij het bedrijf nauw gaat samenwerken met de leverancier en een grootbank. Om gebruik te maken van het systeem moet de leverancier een vergoeding betalen aan de bank, die aanzienlijk lager is dan de financieringskosten van uitstaande facturen.

 

"Wij zijn één van de financieel meest betrouwbare partijen met een uitzonderlijk hoge kredietwaardigheid en betalingszekerheid. Hierdoor kunnen wij gunstige tarieven verwerven. Wij laten geselecteerde leveranciers, onder duidelijke voorwaarden, hiervan mee profiteren. Na een pilotperiode zal vanaf 1 oktober aanstaande de brede uitrol van start gaan", zegt CFO van Superunie Guus Slik.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.