Tabak weegt op omzet Primera | RetailDetail

Tabak weegt op omzet Primera

Tabak weegt op omzet Primera

De zelfstandige winkels die aangesloten zijn bij de Primera-keten hebben in het eerste halfjaar van 2014 hun omzet met gemiddeld 1 procent zien stijgen. Over heel 2013 was er nog een stijging met 5 procent: vooral tabak werd nu minder verkocht.

Tabaksverkopen

De omzetstijging is vooral te danken aan de sterkere verkoop van cadeaukaarten, kantoor, agenda’s en e-sigaretten. Die laatste productgroep was ook vorig jaar al een sterke trekker van de verkopen.

 

Toch waren er ook twee tegenvallers: zo stond de verkoop van tabak meer onder druk dan de vorige jaren door het weglekken van omzet in de grensstreek en illegale invoer. Door de accijnsverhoging zijn tabakswaren in het buitenland goedkoper geworden. Voorts daalde de omzet van het assortiment kansspelen met ruim 7%, voornamelijk veroorzaakt door de lagere jackpotstanden van De Staatsloterij ten opzichte van het voorgaande jaar.

 

Beterschap voor inkomsten van Staatsloterij

Voor de inkomsten via De Staatsloterij is er niettemin beterschap op til: de laatste weken van juni steeg deze omzet weer. De vooruitzichten voor het tweede semester zijn dan ook gunstiger.

 

De Primera-organisatie telt ruim 450 aangesloten zelfstandige winkeliers. Die richten zich onder meer om de verkoop van tabak, wenskaarten, postzegels, tijdschriften, boeken, dagbladen, Staatsloterij, Lotto, beltegoed, cadeaukaarten, tickets, kantoorartikelen en inktcartridges.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.