Tabaksverkoop blijft slabakken | RetailDetail

Tabaksverkoop blijft slabakken

Tabaksverkoop blijft slabakken

Ook dit jaar is de tabaksverkoop in Nederland er op achteruit gegaan. Het volume verkochte tabaksproducten is met 3,2 procent gedaald, wat de Nederlandse schatkist flink wat accijnzen kost.

Niet minder rokers

De cijfers handelen over de periode van januari 2014 tot en met november 2014. In die periode zou de Nederlandse staat 26,4 miljoen euro minder aan accijnzen op rookwaren verdiend hebben. Dat blijkt uit de cijfers van de Accijnsmonitor, een initiatief van de NSO, brancheorganisatie voor de tabaksdetailhandel, en TZN, dat de groothandelaars vertegenwoordigt.

 

Volgens recente cijfers is het aantal dagelijkse rokers in 2013 stabiel gebleven ten opzichte van 2012, wat wil zeggen dat rokers teruggrijpen naar goedkopere producten of hun inkopen doen in België of Duitsland.

 

Vanaf 1 januari 2015 wordt opnieuw een accijnsverhoging doorgevoerd, wat volgens de NSO en het TZN zal leiden naar nog lagere verkopen en dus nog minder inkomsten voor de Nederlandse schatkist. De handelaars vrezen vooral dat er nog meer volk de grens zal oversteken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.