Tabaksverkoop blijft slabakken | RetailDetail

Tabaksverkoop blijft slabakken

Tabaksverkoop blijft slabakken

Ook dit jaar is de tabaksverkoop in Nederland er op achteruit gegaan. Het volume verkochte tabaksproducten is met 3,2 procent gedaald, wat de Nederlandse schatkist flink wat accijnzen kost.

Niet minder rokers

De cijfers handelen over de periode van januari 2014 tot en met november 2014. In die periode zou de Nederlandse staat 26,4 miljoen euro minder aan accijnzen op rookwaren verdiend hebben. Dat blijkt uit de cijfers van de Accijnsmonitor, een initiatief van de NSO, brancheorganisatie voor de tabaksdetailhandel, en TZN, dat de groothandelaars vertegenwoordigt.

 

Volgens recente cijfers is het aantal dagelijkse rokers in 2013 stabiel gebleven ten opzichte van 2012, wat wil zeggen dat rokers teruggrijpen naar goedkopere producten of hun inkopen doen in België of Duitsland.

 

Vanaf 1 januari 2015 wordt opnieuw een accijnsverhoging doorgevoerd, wat volgens de NSO en het TZN zal leiden naar nog lagere verkopen en dus nog minder inkomsten voor de Nederlandse schatkist. De handelaars vrezen vooral dat er nog meer volk de grens zal oversteken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.