Tesco verkoopt alle 2000 Aziatische winkels

Tesco verkoopt Aziatische winkels
Shutterstock.com

Tesco heeft een akkoord bereikt over de verkoop van zijn Thaise en Maleisische activiteiten aan de Thaise CP Group voor een bedrag van 10,6 miljard dollar (9,3 miljard euro). De grootste retailer van het Verenigd Koninkrijk plooit zich nu helemaal terug op Europa.

 

Terugplooien op thuismarkt

In december vorig jaar gaf de Britse supermarktketen al aan een verkoop van de meer dan 2000 winkels in Thailand en Maleisië te overwegen. Volgens Reuters is er nu een overeenkomst bereikt met CP Group, een Thais conglomeraat.

 

Tesco richt zich steeds meer op de thuismarkt, waar de concurrentie moordend is. De afgelopen jaren trok de supermarktketen zich al terug uit Frankrijk, Japan, Turkije en de Verenigde Staten. Vorige maand nog deed het bedrijf een belang van 20% in een Chinese joint venture van de hand, waarmee het zijn exit uit het Aziatische land voltooide. De Britse retailer zal nu enkel nog actief blijven in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Centraal-Europa (Hongarije, Polen, Slovakije en Tsjechië).

 

De deal brengt ongeveer 10,6 miljard dollar (9,3 miljard euro) op. Tesco wil meer dan de helft van dat bedrag (bijna zes miljard euro) aan zijn aandeelhouders uitkeren via een speciaal dividend.