Test-Aankoop viseert Visa-kortingen van Carrefour | RetailDetail

Test-Aankoop viseert Visa-kortingen van Carrefour

Test-Aankoop viseert Visa-kortingen van Carrefour

Test-Aankoop vraagt Carrefour te stoppen met het geven van kortingen aan klanten die betalen met een Visa-kaart van de winkelketen. Volgens de consumentenorganisatie is zo'n koppeling illegaal, de warenhuisketen is het daar niet mee eens.

Doorrekenen van lagere kosten

Carrefour biedt zijn klanten die in de hypermarkten betalen met hun Visa-kaart van de winkelketen tot 10% kortingen op een aantal dagelijkse aankopen, die van maand tot maand kunnen verschillen. Het koppelen van een korting aan het gebruik van de kredietkaart mag echter niet volgens de consumentenorganisatie, die stelt dat het wetboek van economisch recht verbiedt om kortingen te geven op basis van welk betaalmiddel men gebruikt.

 

De warenhuisketen vecht het standpunt van Test-Aankoop aan. In een gesprek met De Standaard Online zei woordvoerder Baptiste Van Outryve dat het in essentie niet om een korting gaat: “De Carrefour-Visa is voor ons het betaalmiddel met de laagste transactiekosten. Wat we dus uitsparen, geven we terug aan de klant.”

 

Test-Aankoop stuurde hierover een brief aan Carrefour. Als de warenhuisketen haar gedrag niet wijzigt, overweegt de consumentenorganisatie verdere stappen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.