Test-Aankoop viseert Visa-kortingen van Carrefour

Test-Aankoop viseert Visa-kortingen van Carrefour

Test-Aankoop vraagt Carrefour te stoppen met het geven van kortingen aan klanten die betalen met een Visa-kaart van de winkelketen. Volgens de consumentenorganisatie is zo'n koppeling illegaal, de warenhuisketen is het daar niet mee eens.

Doorrekenen van lagere kosten

Carrefour biedt zijn klanten die in de hypermarkten betalen met hun Visa-kaart van de winkelketen tot 10% kortingen op een aantal dagelijkse aankopen, die van maand tot maand kunnen verschillen. Het koppelen van een korting aan het gebruik van de kredietkaart mag echter niet volgens de consumentenorganisatie, die stelt dat het wetboek van economisch recht verbiedt om kortingen te geven op basis van welk betaalmiddel men gebruikt.

 

De warenhuisketen vecht het standpunt van Test-Aankoop aan. In een gesprek met De Standaard Online zei woordvoerder Baptiste Van Outryve dat het in essentie niet om een korting gaat: “De Carrefour-Visa is voor ons het betaalmiddel met de laagste transactiekosten. Wat we dus uitsparen, geven we terug aan de klant.”

 

Test-Aankoop stuurde hierover een brief aan Carrefour. Als de warenhuisketen haar gedrag niet wijzigt, overweegt de consumentenorganisatie verdere stappen.

Tags: