Test-Aankoop viseert Visa-kortingen van Carrefour | RetailDetail

Test-Aankoop viseert Visa-kortingen van Carrefour

Test-Aankoop viseert Visa-kortingen van Carrefour

Test-Aankoop vraagt Carrefour te stoppen met het geven van kortingen aan klanten die betalen met een Visa-kaart van de winkelketen. Volgens de consumentenorganisatie is zo'n koppeling illegaal, de warenhuisketen is het daar niet mee eens.

Doorrekenen van lagere kosten

Carrefour biedt zijn klanten die in de hypermarkten betalen met hun Visa-kaart van de winkelketen tot 10% kortingen op een aantal dagelijkse aankopen, die van maand tot maand kunnen verschillen. Het koppelen van een korting aan het gebruik van de kredietkaart mag echter niet volgens de consumentenorganisatie, die stelt dat het wetboek van economisch recht verbiedt om kortingen te geven op basis van welk betaalmiddel men gebruikt.

 

De warenhuisketen vecht het standpunt van Test-Aankoop aan. In een gesprek met De Standaard Online zei woordvoerder Baptiste Van Outryve dat het in essentie niet om een korting gaat: “De Carrefour-Visa is voor ons het betaalmiddel met de laagste transactiekosten. Wat we dus uitsparen, geven we terug aan de klant.”

 

Test-Aankoop stuurde hierover een brief aan Carrefour. Als de warenhuisketen haar gedrag niet wijzigt, overweegt de consumentenorganisatie verdere stappen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.