Tiffany weigert miljardenbod van LVMH

Tiffany weigert miljardenbod van LVMH
Shutterstock.com

Het Franse luxeconcern Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) heeft een overnamebod gedaan op de Amerikaanse juweliersketen Tiffany & Co. Het bod zou intussen geweigerd zijn.

 

Amerikaanse opportuniteiten

Afgelopen weekend kwamen de eerste berichten over een toenaderingspoging naar buiten: volgens Het Laatste Nieuws heeft LVMH een bod van 14,5 miljard dollar (13 miljard euro) uitgebracht. Tiffany zou evenwel niet van plan zijn om het bod te accepteren.

 

LVMH, eigenaar van bekende merken als Dior, Louis Vuitton en Veuve Clicquot, tast al langer de mogelijkheden af om zijn activiteiten op de Amerikaanse markt uit te breiden. De juweliersketen Tiffany, goed voor een beurswaarde van 12 miljard dollar (11 miljard euro), past perfect in het plaatje. Sinds 2011 zit ook de Italiaanse juwelier Bulgari in de portefeuille van het luxeconglomeraat.

 

Grootste in Europa

Tiffany & Co werd in 1837 opgericht door juwelier Charles Lewis Tiffany. In 1979 werd de juweliersketen opgekocht door cosmeticabedrijf Avon Products, maar vijf jaar geleden kwam het bedrijf in handen van investeerders terecht. Tiffany telt 14.000 medewerkers en een boekt een jaaromzet van 4,4 miljard dollar (4 miljard euro).

 

Mocht het alsnog tot een deal komen, dan wordt het meteen één van de grootste overnames ooit voor de luxegroep van Bernard Arnault. Met een beurswaarde van om en bij de 190 miljard euro is LVMH nu al het ‘waardevolste’ bedrijf van de eurozone.