Toch gedeeltelijke doorstart Pabo

Toch gedeeltelijke doorstart Pabo
Shutterstock.com

Er is alsnog een overnemer gevonden voor drie van de tien winkels van erotiekketen Pabo: de Waalse keten Babylon Loveshop neemt de vestigingen in Aartselaar, Roeselare en Wetteren over.

 

Drie grootste vestigingen

De gedeeltelijke doorstart is een kleine verrassing: eind augustus werd de resterende stock van het failliete Pabo nog onder grote belangstelling uitverkocht omdat bij de curator ‘geen aanvaardbaar bod’ was binnengekomen om de keten over te nemen.

 

De drie winkels die nu overgenomen worden zijn niet alleen de grootste vestigingen, maar waren vóór het faillissement tevens de best presterende filialen. Voor de nieuwe eigenaar zijn het de eerste stappen in Vlaanderen: de keten heeft op dit moment enkel winkels in Wallonië en Frankrijk. Volgens Het Nieuwsblad is Babylon Loveshop al volop bezig met de inrichting van de nieuwe winkels.

 

De verschillende webshops van Pabo (waaronder pabo.be) hebben na het faillissement wel vrij snel een nieuwe eigenaar gevonden. EDC, dat ook al EasyToys.nl uitbaat, nam toen alle e-commerceactiviteiten van het overkoepelende erotiekconcern Beate Uhse over.