Toch nog een tweede leven voor Toys "R" Us? | RetailDetail

Toch nog een tweede leven voor Toys "R" Us?

Toch nog een tweede leven voor Toys "R" Us?
Foto: Helen89 / Shutterstock.com

Het doek is finaal gevallen over Toys "R" Us in de Verenigde Staten: alle winkels zijn er dicht en 30.000 medewerkers staan op straat. Toch hoopt de beroemde speelgoedketen nog op een toekomst.

 

Ex-CEO werkt aan relanceplan

Afgelopen vrijdag hebben de laatste winkels van Toys "R" Us de deuren gesloten in de Verenigde Staten. Daarmee kwam een einde aan de bekende speelgoedketen, die in september vorig jaar het faillissement aanvroeg. De retailer had toen voor liefst 4,9 miljard dollar (zo’n 4,2 miljard euro) aan schulden. Toch gelooft voormalig CEO Gerald Storch nog in een redding: de topman zou aan een plan werken om Toys "R" Us weer tot leven te brengen. Waarschijnlijker is echter dat iemand de intellectuele eigendomsrechten op het merk koopt en hergebruikt. De failliete retailer heeft nog tot begin augustus de tijd om een koper te vinden voor de merkrechten.

 

Ondertussen wordt vooral druk gespeculeerd over de potentiële kopers van de Toys "R" Us-naam. Wordt het Amazon, dat de keten zo het digitale tijdperk in kan transporteren? Zullen handige ondernemers louter pop-ups van het merk openen naar het speelgoedseizoen aan het einde van het jaar toe? Of zou een traditionele warenhuisketen, zoals Target, shop-in-shops openen in haar winkels onder de Toys "R" Us-vlag? Oprichter Charles Lazarus zal het in ieder geval niet meer meemaken: in maart ging hij samen met zijn keten ten onder.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Wil Kimberly-Clark af van z’n Europese tak?

20/07/2018

De producent van Kleenex-zakdoekjes, Huggies-luiers en Scottex-toiletpapier kampt met tegenvallende verkoopcijfers en oplopende kosten. Financiële bronnen vermoeden dan ook dat Kimberly-Clark Europese business wil verkopen.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.