"Toeristisch centrum" Leuven maakt zich op voor zondagsopeningen | RetailDetail

"Toeristisch centrum" Leuven maakt zich op voor zondagsopeningen

"Toeristisch centrum" Leuven maakt zich op voor zondagsopeningen

De stad Leuven heeft van de Vlaamse regering een positief advies gekregen om erkend te worden als toeristisch centrum. Als de stad het statuut ook echt krijgt, dan kunnen handelaars hun winkel vaker openen op zondag.

Tot 40 zondagopeningen per jaar

Handelaarsvereniging Liefst Leuven had aan het stadsbestuur gevraagd om de aanvraag tot toeristisch centrum in te dienen. Momenteel is het aantal zondagopeningen beperkt tot vijftien per jaar, maar steden die erkend zijn als toeristisch centrum, zoals onder andere Antwerpen, mogen van dat aantal afwijken en tot 40 zondagen per jaar hun winkels openen. Na het positieve advies van de Vlaamse regering, is het nu aan de federale regering om het statuut ook effectief toe te kennen aan Leuven.

 

In Leuven zijn wel niet alle handelaars even happig op de stijging van het aantal zondagopeningen. Zo bleek bij een rondvraag van Unizo dat slechts een klein aandeel van de handelaars effectief gebruik zal maken van de versoepeling van de regels.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.