Top Corio weg na overname

Top Corio weg na overname

Na de overname van het Nederlandse vastgoedbedrijf Corio door het Franse Klépierre zullen zowel de huidige CEO Gerard Groener als CFO Ben van der Klift plaats moeten ruimen. Voor hen is er geen plaats in het bestuur van Klépierre.

Vrijwel alle Nederlanders weg

Groener krijgt bij zijn vertrek een pakket toebedeeld ter waarde van ongeveer 1,7 miljoen euro: goed voor een jaarsalaris, een half jaar pensioen en 23.633 aandelen. Van der Klift moet het stellen met 1,2 miljoen euro. Beide heren zullen vervangen worden door bestuurders van Klépierre.

 

In de vierkoppige raad van bestuur zal maar plaats zijn voor één lid van Corio, met name David Armitage, huidig hoofd investment strategy. Ook binnen de raad van commissarissen zullen maar twee Nederlandse leden overblijven, al de rest wordt vervangen.

 

Het uiteindelijke doel is dat de twee bedrijven volledig integreren en dat de aparte functies van CEO en CFO voor Corio verdwijnen, alsook de aparte raad van commissarissen. Corio wenste geen commentaar te geven over het geringe aantal Nederlanders dat overblijft na de overname.

 

Op 8 december mogen de aandeelhouders zich uitspreken over het overnamebod van Klépierre. De grootaandeelhouders van beide bedrijven hebben zich alvast achter het bod geschaard. Als de overname doorgaat, dan is Klépierre het op één na grootste beursgenoteerde vastgoedfonds van Europa, met een waarde van 21,3 miljard en een portefeuille van 182 winkelcentra.

Tags: