Top Corio weg na overname | RetailDetail

Top Corio weg na overname

Top Corio weg na overname

Na de overname van het Nederlandse vastgoedbedrijf Corio door het Franse Klépierre zullen zowel de huidige CEO Gerard Groener als CFO Ben van der Klift plaats moeten ruimen. Voor hen is er geen plaats in het bestuur van Klépierre.

Vrijwel alle Nederlanders weg

Groener krijgt bij zijn vertrek een pakket toebedeeld ter waarde van ongeveer 1,7 miljoen euro: goed voor een jaarsalaris, een half jaar pensioen en 23.633 aandelen. Van der Klift moet het stellen met 1,2 miljoen euro. Beide heren zullen vervangen worden door bestuurders van Klépierre.

 

In de vierkoppige raad van bestuur zal maar plaats zijn voor één lid van Corio, met name David Armitage, huidig hoofd investment strategy. Ook binnen de raad van commissarissen zullen maar twee Nederlandse leden overblijven, al de rest wordt vervangen.

 

Het uiteindelijke doel is dat de twee bedrijven volledig integreren en dat de aparte functies van CEO en CFO voor Corio verdwijnen, alsook de aparte raad van commissarissen. Corio wenste geen commentaar te geven over het geringe aantal Nederlanders dat overblijft na de overname.

 

Op 8 december mogen de aandeelhouders zich uitspreken over het overnamebod van Klépierre. De grootaandeelhouders van beide bedrijven hebben zich alvast achter het bod geschaard. Als de overname doorgaat, dan is Klépierre het op één na grootste beursgenoteerde vastgoedfonds van Europa, met een waarde van 21,3 miljard en een portefeuille van 182 winkelcentra.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.