Topman Horeca Vlaanderen nieuwe baas Unizo

Topman Horeca Vlaanderen nieuwe baas Unizo

Topman Horeca Vlaanderen nieuwe baas Unizo

Als de raad van bestuur van Unizo op 7 december het licht op groen zet, wordt Danny Van Assche de opvolger van Karel Van Eetvelt als topman bij ondernemersorganisatie. Voor de 45-jarige Van Assche zou dat een terugkeer naar de roots zijn.

“Zeer sterke organisatie”

Antwerpenaar Danny Van Assche stond sinds 2010 aan het hoofd van Horeca Vlaanderen, de belangenvereniging van de Vlaamse hotel-, restaurant- en caféhouders. Nu volgt Van Assche dus Karel Van Eetvelt op, die dit najaar de overstap maakte naar Febelfin, de koepel van Belgische banken.

 

De nieuwe topman kent Unizo: van 2005 tot 2010 was hij aan de slag als adviseur sociale zaken op de studiedienst van Unizo. “Die grote affiniteit met de organisatie en haar leden, en met het sociaal overleg, vormden belangrijke elementen om Danny Van Assche voor te dragen. Dat in combinatie met de succesvolle manier waarop hij Horeca Vlaanderen de afgelopen jaren heeft geleid en verder uitgebouwd”, laat Unizo weten.

 

“Het is bijna onmogelijk om Van Eetvelt op te volgen, want hij heeft een zeer sterke organisatie achtergelaten”, wuift Van Assche bij persagentschap Belga zijn voorganger veel lof toe. “Ik zal dan ook zeer nederig starten, wanneer ik de functie van gedelegeerd bestuurder in het nieuwe jaar opneem.” In zijn hoedanigheid van Unizo-topman zal van Assche ook zetelen in de Groep van Tien, het hoogste sociaaloverlegorgaan tussen werkgevers en vakbonden in ons land.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.