Topman redt Sears van ondergang

Shutterstock.com

Met een ultiem bod van 5,2 miljard dollar (4,6 miljard euro) redt topman Eddie Lampert de noodlijdende warenhuisketen Sears dan toch voorlopig van het faillissement.

 

425 winkels gered

Via zijn investeringsbedrijf ESL had Lampert – die voorzitter en grootaandeelhouder is van de retailer – vorige week een bod gedaan van 5 miljard dollar (4,3 miljard euro) en dat verhoogde hij deze week nog om uiteindelijk de faillissementsveiling te winnen. Hij zou ook meer cash op tafel leggen en meer schulden op zich nemen, volgens Reuters. Toch is de redding nog niet 100% zeker: enkele schuldeisers gaan ervan uit dat ze meer uit de brand kunnen slepen bij een faillissement en kunnen bezwaar aantekenen. Vrijdag komt de zaak voor een faillissementsrechter, die de uiteindelijke beslissing zal nemen. 

 

Lampert hoopt 425 van de meer dan 500 winkels van Sears open te houden en zo 45.000 van de 68.000 jobs te redden. De 126 jaar oude warenhuisketen, die ooit de grootste retailer ter wereld was, kampt al decennia met dalende verkopen en rode cijfers. In 2005 fuseerde de keten met Kmart.