Torfs en drie andere retailers zijn Great Place to Work | RetailDetail

Torfs en drie andere retailers zijn "Great Place to Work"

Torfs en drie andere retailers zijn "Great Place to Work"
Foto: 8th.creator / Shutterstock.com

Tussen de 35 bedrijven die zich dit jaar de beste werkplekken van België mogen noemen, zitten verschillende grote retailers. Torfs blijft de lijst onomstootbaar aanvoeren, terwijl Bel&Bo voor het eerst de lijst afsluit. 

 

Beste werkplekken van België ook in retail

Het Great Place to Work-instituut kijkt naar bedrijven doorheen twee lenzen: de enquête Trust Index (werknemersbevraging) onderzoekt hoe medewerkers vertrouwen, trots en collegialiteit ervaren in hun bedrijf, terwijl de vragenlijst Culture Audit (HR-bevraging) ook het werkgeversbeleid evalueert. Wel primeert de evaluatie door de werknemers: twee derde van de eindscore wordt bepaald door de resultaten van de eigen medewerkers.

 

Als retailers vinden we in de top tien van grote bedrijven de volgende ketens terug:

  • Torfs (1e plaats)
  • McDonald’s Belgium (3e plaats)
  • Media Markt (9e plaats)
  • Bel&Bo (10e plaats)

 

In de lijst van de organisaties met minder dan 500 werknemers prijkt FMCG-producent Mars Belgium op de zevende plaats in de rangschikking. Speciale vermeldingen gaan dit jaar nog uit naar groothandel Manutan en online retailer Vente-Exclusive.com, die zich Great Place To Work Certified mogen noemen in 2018. Dit certificaat wordt uitgereikt aan organisaties die een bepaald minimumniveau bereiken voor beide enquêtes.

 

Zo’n 25.000 werknemers brachten hun stem uit in het onderzoek, dat jaarlijks wordt uitgevoerd door het Great Place to Work Institute Belgium in samenwerking met Vlerick Business School. De organisaties krijgen een erkenning voor hun goed werkgeverschap en mensgerichte organisatiecultuur, gerangschikt in een top tien voor bedrijven met meer dan 500 werknemers en een voor kleinere bedrijven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.