Total lanceert nieuw winkelconcept bij tankstations | RetailDetail

Total lanceert nieuw winkelconcept bij tankstations

Total lanceert nieuw winkelconcept bij tankstations

Total lanceert vanaf volgende maand een nieuw winkelconcept bij zijn tankstations, met een grotere focus op vers. Het eerste station dat het nieuwe concept mag verwelkomen is dat van Zaandam.

"Ongedwongen sfeer"

In het nieuwe concept zal een bakkerseiland centraal staan, waar klanten kunnen afrekenen, maar waar ook sappen, smoothies en broodjes vers klaargemaakt worden. Volgens de ontwerpers van het nieuwe concept moet de kassier zo meer in contact staan met de klant en vervult hij meer de rol van een 'host'.

 

"Het nieuwe Food/Shopconcept moet een plek worden waar je met bekenden, onbekenden of collega's kan afspreken om even bij te praten, tot rust te komen, de krant te lezen en gelijktijdig je mobiele device op te laden. Dit alles in een ongedwongen, gezellige sfeer", aldus de ontwerpers.

 

Op 19 november opent het eerste 'Total Café Bonjour' in Zaandam. Als alles volgens plan loopt, dan zal de tweede locatie in februari van volgend jaar geopend worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.