Tuincentrum Maréchal mag enkel nog zelfgekweekte planten verkopen | RetailDetail

Tuincentrum mag enkel nog zelfgekweekte planten verkopen

Tuincentrum mag enkel nog zelfgekweekte planten verkopen
Facebook

Tuincentrum Maréchal in Turnhout heeft een deel planten uit de rekken moeten halen, nadat het een juridische slag met concurrent Pelckmans verloor. Daardoor mag het tuinbedrijf nu enkel nog zelfgekweekte planten verkopen.

Dwangsom

Maréchal en Pelckmans liggen al jaren in strijd met elkaar en in een laatste uitspraak heeft de rechtbank beslist dat Maréchal alle niet-zelfgekweekte planten uit de rekken moet halen of een dwangsom van 50.000 euro per dag, met een maximum van 250.000 euro, moet neertellen. De reden voor de uitspraak is de ligging van het tuincentrum: dat bevindt zich in agrarisch gebied en dus is er een beperking op wat er verkocht mag worden. Aangekochte planten zijn daarbij niet toegestaan.

 

“Potgrond, bestrijdingsmiddelen en dergelijke mogen dan weer wel. Het is allemaal vrij technisch”, vertelt zaakvoerder Serge Michielsen. Hij voegt er ook aan toe dat er nog een beroepsprocedure loopt, inclusief een wijziging van het planologisch attest dat bepaalt wat er verkocht mag worden. “We hebben vertrouwen in de goede afloop”, klinkt het.

 

Maréchal heeft de voorbije jaren wel al geanticipeerd op het mogelijke verbod en zijn aanbod alvast aangepast. “Dit betekent wellicht een serieuze knauw in onze omzet, maar ook dat is relatief. We hebben geanticipeerd en de voorbije twee jaar onze teeltcapaciteit verdubbeld. Tegelijk zijn we blijven inzetten op planten waarmee we goede omzetten halen”, stelt het op Facebook.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.