Tuincentrum Overvecht moet ontslagen terugdraaien

Tuincentrum Overvecht moet ontslagen terugdraaien

Tuincentrum Overvecht moet van de rechter de negentig mensen die het wilde ontslaan, toch in dienst houden. Volgens de uitkeringsinstantie UWV zijn die ontslagen niet echt nodig en haalt het bedrijf bewust lagere omzetten om de ontslagen te verantwoorden.

"Bewust aangestuurd op ondergang bedrijf"

"Tuincentrum Overvecht wilde gewoon op een zo'n goedkoop mogelijke manier van een deel van zijn mensen af. Er lijkt bewust op aangestuurd om het bedrijf de ondergang in te sturen. Er is geconcludeerd dat het bedrijf er zelf aan heeft bijgedragen dat de omzetten tegenvallen. De beelden van de winkels die ik heb gezien, liegen er niet om. De winkels waren tamelijk leeg", zegt Özcan Colak van FNV Handel aan De Telegraaf.

 

Het UWV is nu ook van mening dat er geen "bedrijfseconomische noodzaak" is voor de ontslagen. De keten mag daarom niet overgaan tot het collectief ontslag van 90 werknemers.

 

Tuincentrum Overvecht maakte in april bekend dat het 90 van de 450 werknemers wilde ontslaan om het hoofd boven water te houden. Dat nieuws kwam een klein jaar nadat Tuincentrum Overvecht werd overgenomen door Borgeld Management Group. Voorheen maakte het deel uit van de Blokker Holding. Sindsdien was de nieuwe eigenaar op zoek om kosten te besparen binnen de keten.

Tags: