Tuincentrum Overvecht moet ontslagen terugdraaien | RetailDetail

Tuincentrum Overvecht moet ontslagen terugdraaien

Tuincentrum Overvecht moet ontslagen terugdraaien

Tuincentrum Overvecht moet van de rechter de negentig mensen die het wilde ontslaan, toch in dienst houden. Volgens de uitkeringsinstantie UWV zijn die ontslagen niet echt nodig en haalt het bedrijf bewust lagere omzetten om de ontslagen te verantwoorden.

"Bewust aangestuurd op ondergang bedrijf"

"Tuincentrum Overvecht wilde gewoon op een zo'n goedkoop mogelijke manier van een deel van zijn mensen af. Er lijkt bewust op aangestuurd om het bedrijf de ondergang in te sturen. Er is geconcludeerd dat het bedrijf er zelf aan heeft bijgedragen dat de omzetten tegenvallen. De beelden van de winkels die ik heb gezien, liegen er niet om. De winkels waren tamelijk leeg", zegt Özcan Colak van FNV Handel aan De Telegraaf.

 

Het UWV is nu ook van mening dat er geen "bedrijfseconomische noodzaak" is voor de ontslagen. De keten mag daarom niet overgaan tot het collectief ontslag van 90 werknemers.

 

Tuincentrum Overvecht maakte in april bekend dat het 90 van de 450 werknemers wilde ontslaan om het hoofd boven water te houden. Dat nieuws kwam een klein jaar nadat Tuincentrum Overvecht werd overgenomen door Borgeld Management Group. Voorheen maakte het deel uit van de Blokker Holding. Sindsdien was de nieuwe eigenaar op zoek om kosten te besparen binnen de keten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.