Tuincentrum Overvecht moet ontslagen terugdraaien | RetailDetail

Tuincentrum Overvecht moet ontslagen terugdraaien

Tuincentrum Overvecht moet ontslagen terugdraaien

Tuincentrum Overvecht moet van de rechter de negentig mensen die het wilde ontslaan, toch in dienst houden. Volgens de uitkeringsinstantie UWV zijn die ontslagen niet echt nodig en haalt het bedrijf bewust lagere omzetten om de ontslagen te verantwoorden.

"Bewust aangestuurd op ondergang bedrijf"

"Tuincentrum Overvecht wilde gewoon op een zo'n goedkoop mogelijke manier van een deel van zijn mensen af. Er lijkt bewust op aangestuurd om het bedrijf de ondergang in te sturen. Er is geconcludeerd dat het bedrijf er zelf aan heeft bijgedragen dat de omzetten tegenvallen. De beelden van de winkels die ik heb gezien, liegen er niet om. De winkels waren tamelijk leeg", zegt Özcan Colak van FNV Handel aan De Telegraaf.

 

Het UWV is nu ook van mening dat er geen "bedrijfseconomische noodzaak" is voor de ontslagen. De keten mag daarom niet overgaan tot het collectief ontslag van 90 werknemers.

 

Tuincentrum Overvecht maakte in april bekend dat het 90 van de 450 werknemers wilde ontslaan om het hoofd boven water te houden. Dat nieuws kwam een klein jaar nadat Tuincentrum Overvecht werd overgenomen door Borgeld Management Group. Voorheen maakte het deel uit van de Blokker Holding. Sindsdien was de nieuwe eigenaar op zoek om kosten te besparen binnen de keten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.