Twan van Meel krijgt leiding over AH-franchisenemers | RetailDetail

Twan van Meel krijgt leiding over AH-franchisenemers

Twan van Meel krijgt leiding over AH-franchisenemers

Twan van Meel wordt de nieuwe voorzitter van de Vereniging van Albert Heijn Franchisenemers (VAHFR). Hij volgt in die positie Frits van der Heide op, die drie jaar aan het hoofd van de vereniging stond en daarmee zijn termijn heeft volbracht.

Conflicten oplossen

Van Meel is zelf eigenaar van een Albert Heijn in het Brabantse Made en zetelt al een jaartje in het bestuurt van de VAHFR. Hij zal nu de opdracht krijgen om enkele conflicten tussen het hoofdkantoor en de franchisenemers van Ahold op te lossen. Zo loopt er momenteel nog een conflict rond de verdeling van de Allerhandeboxen. Huidig voorzitter Van der Heide hoopt dat probleem nog op te lossen voor het einde van zijn voorzitterschap.

 

Van der Heide heeft besloten om niet in te gaan op een nieuwe termijn als voorzitter. Hij wil nu meer aandacht geven aan zijn gezin en zijn twee eigen winkels. Zo zal hij werk maken van de verbouwing van zijn Albert Heijn aan de Rijksweg in Groningen. Dat schrijft Distrifood.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Albert Heijn experimenteert met nieuwe versconcepten

16/05/2018

In de vernieuwde Albert Heijn in Hoofddorp brengt de supermarktketen alle innovaties en proefprojecten rond vers bij elkaar: de nieuwe winkel heeft een pluktuin voor kruiden, een borreleiland en meer.