Twee dagen gratis parkeren tijdens solden in Brussel | RetailDetail

Twee dagen gratis parkeren tijdens solden in Brussel

Twee dagen gratis parkeren tijdens solden in Brussel

Wie op 3 of 7 januari op koopjesjacht wil naar Brussel, hoeft die dag geen geld in de openbare parkeermeters te stoppen: een cadeautje van het Brusselse stadsbestuur om mensen aan te moedigen met de auto in de hoofdstad te komen shoppen.

Op openbare parkeerplaatsen binnen Vijfhoek

Op dinsdag 3 januari ‑ de eerste dag van de winterkoopjes ‑ en op 7 januari ‑ de eerste zaterdag van de solden ‑ kunnen koopjesjagers gratis parkeren op alle openbare parkeerplaatsen binnen de Brusselse Vijfhoek. Op 3 januari worden ook straatanimatie en optredens georganiseerd. "Dankzij deze uitzonderlijke maatregel zullen klanten naar de winkels in het centrum van de stad kunnen komen zonder tijdsdruk, en zonder dat ze eraan moeten denken om hun auto te verplaatsen", zegt Marion Lemesre (MR), de Brusselse schepen van Economie.

 

Niet alle reacties zijn echter positief: heel wat Brusselaars vrezen dat de actie verkeerschaos gaat veroorzaken en dus mogelijk zelfs "antireclame dreigt te worden: mensen die zich hopeloos vastrijden, komen wellicht niet meer terug." De eerste suggesties lieten dan ook niet lang op zich wachten: de bestaande actie vervangen door of aanvullen met "het gratis maken van de bestaande randparkings en het uitdelen van gratis MIVB-tickets", bijvoorbeeld. De stad Brussel reageerde alvast door te wijzen op het goedkope shoppingbiljet van de NMBS.

 

Tegelijk is beslist dat de winkels in het stadscentrum open mogen zijn op zondag 8 januari. “Normaal gezien zijn de winkels in Brussel elke eerste zondag van de maand open, in het kader van de campagne 'I shop on first Sundays'. Omdat die nu net op 1 januari valt, heb ik samen met de handelaars beslist om de zondagsopening uitzonderlijk te verschuiven”, aldus nog de schepen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.