Tweede trefpunt van Dreambaby Tweedehands in Wilrijk | RetailDetail

Tweede trefpunt van Dreambaby Tweedehands in Wilrijk

Tweede trefpunt van Dreambaby Tweedehands in Wilrijk

In Wilrijk opent vandaag een tweede trefpunt van Dreambaby Tweedehands, de webwinkel van Colruyt Group waar tweedehands babyspullen worden gekocht en verkocht. De eerste vestiging opende vorig jaar in Lochristi.

Verdere expansie

“Het concept sloeg er meteen aan, want op een jaar tijd wisselden meer dan 1.500 artikelen van eigenaar”, zegt verantwoordelijke Laurens De Wolf. “Na Gent kiezen we nu voor regio Antwerpen, omdat we merken dat de inwoners er al vertrouwd zijn met concepten zoals recycling, upcycling en tweedehands aankopen.” Gebruikers van Dreambaby Tweedehands konden al terecht bij Dreamland Wilrijk, maar krijgen nu dus een volwaardig afhaalpunt.

 

Colruyt Group heeft daarnaast nog grote plannen met het concept: "In de toekomst willen we nog meer trefpunten uit de grond stampen en Dreambaby Tweedehands verder op de kaart zetten in Vlaanderen en in Wallonië”, aldus De Wolf.

 

Tussenpartij

De webshop van Dreambaby Tweedehands dient als tussenpartij voor de verkoop van babyspullen. Ouders kunnen hun spullen naar een trefpunt brengen en bepalen daarbij ook zelf de prijs, waarna het product online wordt gezet. Kopers kunnen het product vervolgens reserveren en in het trefpunt gaan bekijken. Wanneer iets verkocht wordt, krijgt de aanbieder een waardebon ter waarde van 75% van de verkoopwaarde. Die bon is geldig bij alle formules van Colruyt Group.

 

Als een artikel niet verkocht geraakt, kan de verkoper het weer ophalen, opnieuw aanbieden of schenken aan het goede doel 'Moeders voor Moeders'.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.