Tweedehandsformule van Colruyt breidt uit

Tweedehandsformule van Colruyt breidt uit
Colruyt Group

NewStory, het tweedehandsplatform van Colruyt Group voor baby- en kinderspullen, opent zeven nieuwe inzamelpunten in DreamLand-winkels in Oost- en West-Vlaanderen.

 

Toenemende vraag naar inzamelpunten

Met de nieuwe inzamelpunten wil Colruyt Group zijn dienstverlening uitbreiden en inspelen op een reële behoefte. Tot op vandaag konden klanten hun gebruikte spullen enkel inleveren in een van de drie bestaande NewStory-trefpunten in Brugge, Lochristi en Wilrijk, of tijdens regionale inzamelacties in DreamLand-winkels. “We merkten dat dit jaar de helft van onze artikelen binnengebracht werd tijdens die inzamelacties,” zegt verantwoordelijke Laurens De Wolf. “Daar zit dus nog veel potentieel. Daarom beslisten we om samen met DreamLand ons netwerk uit te breiden. In de winkels van Gent, Lede, Veurne, Roeselare, Oostende, Kuurne en Waregem kunnen klanten nu ook artikelen binnenbrengen.”

 

Voorlopig breidt het platform enkel uit in de provincies Oost- en West-Vlaanderen. Later zal NewStory bekijken of er ook elders inzamelpunten zullen bijkomen. In de andere provincies zal het bedrijf wel regionale inzamelacties blijven organiseren.

 

Succesvol

De nieuwe inzamelpunten zullen bemand worden door medewerkers van DreamLand. Ze krijgen daarbij digitale ondersteuning en hulp van NewStory. De binnengebrachte spullen zullen na een nauwkeurige inspectie verzonden worden naar de drie bestaande trefpunten. “Dat gebeurt met bestaande transporten”, voegt De Wolf toe. “Er worden dus geen extra vrachtwagenkilometers afgelegd.”

 

Sinds de lancering in april vorig jaar verkocht het platform al 5.700 artikelen. Gemiddeld biedt NewStory 1.000 items te koop aan. Wandelwagens, autostoelen, parken en kinderstoelen zijn het populairst. Meer dan de helft van de binnengebrachte artikelen vindt binnen de twee maanden een nieuwe eigenaar. Na vier maanden is dat ongeveer 80%.