Uitzonderlijk halfjaar voor Richemont | RetailDetail

Uitzonderlijk halfjaar voor Richemont

Uitzonderlijk halfjaar voor Richemont
Shutterstock

Luxebedrijf Richemont heeft er naar eigen zeggen een uitzonderlijk eerste halfjaar opzitten. De omzet steeg met 10%, maar de winst ging er met liefst 80% op vooruit ten opzichte van een jaar eerder. 

Zwakke vergelijkingsbasis

De omzet van Richemont, dat onder andere juwelenmerk Cartier in handen heeft, kwam in de eerst zes maanden van het boekjaar uit op 5,6 miljard euro, een groei van 10%. Onder de streep hield het daar 974 miljoen euro van over, een opmars van maar liefst 80% ten opzichte van de eerste helft van 2016. De grote winstsprong is wel vooral het gevolg van het feit dat Richemont in de eerste helft van vorig jaar een groot aantal horloges terug moest kopen van zijn verdelers in Azië, nadat de vraag daar was ingestort. Het kon daardoor dit jaar profiteren van de zwakke vergelijkingsbasis.

 

“Hoewel we de omstandigheden voor het volledige jaar niet kunnen voorspellen, is het duidelijk dat de jaarresultaten op vergelijkbare basis die uitzonderlijke groei in de huidige periode niet zullen kunnen herhalen”, zegt CEO Johan Rupert daarover.

 

Toch gaat het ook algemeen goed met Richemont: zo ging de omzet in Azië er met 25% op vooruit naar 2,1 miljard euro en in Noord-Amerika met 10% naar 890 miljoen euro. In Europa was de groei bij 3% een stuk lager, vooral vanwege de sterke positie van de euro. In het Verenigd Koninkrijk was er wel sprake van tweecijferige groei.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.