Undercoverjournalist “compleet gebroken” na nachtshift Amazon | RetailDetail

Undercoverjournalist “compleet gebroken” na nachtshift Amazon

Undercoverjournalist “compleet gebroken” na nachtshift Amazon

Een journalist van de BBC is undercover gegaan bij Amazon, waar hij enkele nachtdiensten heeft meegedraaid met de rest van de werknemers. Hij verklaarde na één dienst al volledig gebroken te zijn, omwille van het moordende werk. De reportage wordt vanavond uitgezonden op de Britse televisie.

33 seconden per order

De 23-jarige Adam Littler werd door de BBC naar het distributiecentrum van Amazon in Swansea, in Wales, gestuurd. Daar zou hij enkele nachtdiensten werken, maar zo'n dienst liep soms op tot tien en een half uur.


Via een handcomputer kreeg Littler door welk product hij moest gaan oppikken. Zodra hij die gegevens had, begon er een klok af te tellen, om aan te geven hoeveel tijd hij had om een product op te pikken. Lukte dat niet, dan piepte de scanner. Alles werd op het toestel geregistreerd en doorgestuurd naar het management. Gemiddeld moest Littler elke 33 seconden een product ophalen en per shift legde hij ongeveer 17 kilometer af.

 

Amazon zegt dat de nachtdiensten niet in strijd zijn met de wet en dat werknemers op voorhand worden gewaarschuwd dat het om een zware job gaat. "Samen werken we erg hard zodat we morgen nog beter presteren dan vandaag", aldus de internetwinkel in een reactie.
Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.