Undercoverjournalist “compleet gebroken” na nachtshift Amazon

Undercoverjournalist “compleet gebroken” na nachtshift Amazon

Een journalist van de BBC is undercover gegaan bij Amazon, waar hij enkele nachtdiensten heeft meegedraaid met de rest van de werknemers. Hij verklaarde na één dienst al volledig gebroken te zijn, omwille van het moordende werk. De reportage wordt vanavond uitgezonden op de Britse televisie.

33 seconden per order

De 23-jarige Adam Littler werd door de BBC naar het distributiecentrum van Amazon in Swansea, in Wales, gestuurd. Daar zou hij enkele nachtdiensten werken, maar zo'n dienst liep soms op tot tien en een half uur.


Via een handcomputer kreeg Littler door welk product hij moest gaan oppikken. Zodra hij die gegevens had, begon er een klok af te tellen, om aan te geven hoeveel tijd hij had om een product op te pikken. Lukte dat niet, dan piepte de scanner. Alles werd op het toestel geregistreerd en doorgestuurd naar het management. Gemiddeld moest Littler elke 33 seconden een product ophalen en per shift legde hij ongeveer 17 kilometer af.

 

Amazon zegt dat de nachtdiensten niet in strijd zijn met de wet en dat werknemers op voorhand worden gewaarschuwd dat het om een zware job gaat. "Samen werken we erg hard zodat we morgen nog beter presteren dan vandaag", aldus de internetwinkel in een reactie.
Tags: