Undercoverjournalist “compleet gebroken” na nachtshift Amazon | RetailDetail

Undercoverjournalist “compleet gebroken” na nachtshift Amazon

Undercoverjournalist “compleet gebroken” na nachtshift Amazon

Een journalist van de BBC is undercover gegaan bij Amazon, waar hij enkele nachtdiensten heeft meegedraaid met de rest van de werknemers. Hij verklaarde na één dienst al volledig gebroken te zijn, omwille van het moordende werk. De reportage wordt vanavond uitgezonden op de Britse televisie.

33 seconden per order

De 23-jarige Adam Littler werd door de BBC naar het distributiecentrum van Amazon in Swansea, in Wales, gestuurd. Daar zou hij enkele nachtdiensten werken, maar zo'n dienst liep soms op tot tien en een half uur.


Via een handcomputer kreeg Littler door welk product hij moest gaan oppikken. Zodra hij die gegevens had, begon er een klok af te tellen, om aan te geven hoeveel tijd hij had om een product op te pikken. Lukte dat niet, dan piepte de scanner. Alles werd op het toestel geregistreerd en doorgestuurd naar het management. Gemiddeld moest Littler elke 33 seconden een product ophalen en per shift legde hij ongeveer 17 kilometer af.

 

Amazon zegt dat de nachtdiensten niet in strijd zijn met de wet en dat werknemers op voorhand worden gewaarschuwd dat het om een zware job gaat. "Samen werken we erg hard zodat we morgen nog beter presteren dan vandaag", aldus de internetwinkel in een reactie.
Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.