Unilever sluit vestiging in Vlaardingen

Unilever sluit vestiging in Vlaardingen

Unilever sluit vestiging in Vlaardingen

Levensmiddelenfabrikant Unilever gaat zijn vestiging in Vlaardingen sluiten, omdat Unilever een aantal onderzoeksafdelingen gaat samenvoegen. Daardoor verdwijnen er ook meteen ongeveer 800 banen.

Nieuwe vestiging in Wageningen

Naast de vestiging in Vlaardingen sluiten ook de onderzoeksafdelingen in het Duitse Heilbronn en het Poolse Poznan de deuren. In Heilbronn zijn 200 werknemers aan de slag, in Poznan zijn dat er nog eens 50.

 

De drie afdelingen verhuizen naar een nieuwe vestiging in Wageningen, die in het tweede kwartaal van 2019 afgerond moet zijn. De plannen worden echter nu al aangekondigd, zodat er voldoende tijd is om te praten over de toekomst van de werknemers. Ongeveer 550 van hen zullen aan de slag kunnen in de nieuwe vestiging, waarvan minstens 300 uit Vlaardingen.

 

In Vlaardingen wordt al meer dan vijftig jaar onderzoek gedaan naar het verbeteren van wasmiddelen en vaatwastabletten, maar er wordt ook gewerkt aan mayonaise en olijfolie.

 

Het is de tweede reorganisatie van Unilever in Nederland op een jaar tijd. In februari verdwenen er ook al 200 banen in Nederland, omdat ze naar het buitenland werden verplaatst. Unilever heeft wereldwijd 175.000 werknemers in dienst, waarvan ongeveer 3.000 in Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.