Unilever sluit vestiging in Vlaardingen

Unilever sluit vestiging in Vlaardingen

Levensmiddelenfabrikant Unilever gaat zijn vestiging in Vlaardingen sluiten, omdat Unilever een aantal onderzoeksafdelingen gaat samenvoegen. Daardoor verdwijnen er ook meteen ongeveer 800 banen.

Nieuwe vestiging in Wageningen

Naast de vestiging in Vlaardingen sluiten ook de onderzoeksafdelingen in het Duitse Heilbronn en het Poolse Poznan de deuren. In Heilbronn zijn 200 werknemers aan de slag, in Poznan zijn dat er nog eens 50.

 

De drie afdelingen verhuizen naar een nieuwe vestiging in Wageningen, die in het tweede kwartaal van 2019 afgerond moet zijn. De plannen worden echter nu al aangekondigd, zodat er voldoende tijd is om te praten over de toekomst van de werknemers. Ongeveer 550 van hen zullen aan de slag kunnen in de nieuwe vestiging, waarvan minstens 300 uit Vlaardingen.

 

In Vlaardingen wordt al meer dan vijftig jaar onderzoek gedaan naar het verbeteren van wasmiddelen en vaatwastabletten, maar er wordt ook gewerkt aan mayonaise en olijfolie.

 

Het is de tweede reorganisatie van Unilever in Nederland op een jaar tijd. In februari verdwenen er ook al 200 banen in Nederland, omdat ze naar het buitenland werden verplaatst. Unilever heeft wereldwijd 175.000 werknemers in dienst, waarvan ongeveer 3.000 in Nederland.