Unilever sluit vestiging in Vlaardingen

Unilever sluit vestiging in Vlaardingen

Unilever sluit vestiging in Vlaardingen

Levensmiddelenfabrikant Unilever gaat zijn vestiging in Vlaardingen sluiten, omdat Unilever een aantal onderzoeksafdelingen gaat samenvoegen. Daardoor verdwijnen er ook meteen ongeveer 800 banen.

Nieuwe vestiging in Wageningen

Naast de vestiging in Vlaardingen sluiten ook de onderzoeksafdelingen in het Duitse Heilbronn en het Poolse Poznan de deuren. In Heilbronn zijn 200 werknemers aan de slag, in Poznan zijn dat er nog eens 50.

 

De drie afdelingen verhuizen naar een nieuwe vestiging in Wageningen, die in het tweede kwartaal van 2019 afgerond moet zijn. De plannen worden echter nu al aangekondigd, zodat er voldoende tijd is om te praten over de toekomst van de werknemers. Ongeveer 550 van hen zullen aan de slag kunnen in de nieuwe vestiging, waarvan minstens 300 uit Vlaardingen.

 

In Vlaardingen wordt al meer dan vijftig jaar onderzoek gedaan naar het verbeteren van wasmiddelen en vaatwastabletten, maar er wordt ook gewerkt aan mayonaise en olijfolie.

 

Het is de tweede reorganisatie van Unilever in Nederland op een jaar tijd. In februari verdwenen er ook al 200 banen in Nederland, omdat ze naar het buitenland werden verplaatst. Unilever heeft wereldwijd 175.000 werknemers in dienst, waarvan ongeveer 3.000 in Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.