Unizo Antwerpen wil elke zondag koopzondag | RetailDetail

Unizo Antwerpen wil elke zondag koopzondag

Unizo Antwerpen wil elke zondag koopzondag
Shutterstock

Volgens Unizo Antwerpen is een deel van de lokale handelaars zelf vragende partij om in de toekomst elke zondag de deuren te openen. Momenteel openen de winkels in Antwerpen een keer per maand op zondag.

 

Nog enkele problemen

Zondag 1 april was het in Antwerpen een drukke dag. Niet enkel vond er de start van de Ronde van Vlaanderen plaats, maar het was, ondanks de feestdag, ook een koopzondag in de binnenstad. De discussie om de deuren te sluiten op Pasen is wel gevoerd, maar om duidelijk te kunnen communiceren naar de klant, werd toch besloten om gewoon de deuren te openen.

 

De koopzondagen vallen in de smaak bij de consument en volgens Unizo Antwerpen zijn er al handelaars die het zien zitten om elke zondag te openen. “We zitten daar nog met een aantal problemen natuurlijk. Zo moet er meer personeel ingezet worden en doen vakbonden bij bepaalde grote ketens nog vervelend over extra zondagen open”, zegt Nico Volckeryck, voorzitter van Unizo Antwerpen aan ATV. “Toch is dat een discussie die we willen voeren.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.