Unizo Antwerpen wil elke zondag koopzondag | RetailDetail

Unizo Antwerpen wil elke zondag koopzondag

Unizo Antwerpen wil elke zondag koopzondag
Shutterstock

Volgens Unizo Antwerpen is een deel van de lokale handelaars zelf vragende partij om in de toekomst elke zondag de deuren te openen. Momenteel openen de winkels in Antwerpen een keer per maand op zondag.

 

Nog enkele problemen

Zondag 1 april was het in Antwerpen een drukke dag. Niet enkel vond er de start van de Ronde van Vlaanderen plaats, maar het was, ondanks de feestdag, ook een koopzondag in de binnenstad. De discussie om de deuren te sluiten op Pasen is wel gevoerd, maar om duidelijk te kunnen communiceren naar de klant, werd toch besloten om gewoon de deuren te openen.

 

De koopzondagen vallen in de smaak bij de consument en volgens Unizo Antwerpen zijn er al handelaars die het zien zitten om elke zondag te openen. “We zitten daar nog met een aantal problemen natuurlijk. Zo moet er meer personeel ingezet worden en doen vakbonden bij bepaalde grote ketens nog vervelend over extra zondagen open”, zegt Nico Volckeryck, voorzitter van Unizo Antwerpen aan ATV. “Toch is dat een discussie die we willen voeren.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Chinese internetreus JD.com dit jaar van start in Europa

23/07/2018

Topman Richard Liu van JD.com wil ook op de Europese markt de concurrentie aangaan met Amazon en Alibaba. In Frankrijk heeft de retailer een logistiek centrum gebouwd, en nog voor het einde van het jaar wordt het bedrijf operationeel in Duitsland.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.