Utrecht krijgt pop-up rond Harry Potter-boeken | RetailDetail

Utrecht krijgt pop-up rond Harry Potter-boeken

Utrecht krijgt pop-up rond Harry Potter-boeken

Vrijdag om middernacht opent in één van de glazen gebouwen van Utrecht Centraal een Harry Potter Book Store. Die pop-upwinkel is een initiatief van AKO en komt er naar aanleiding van de Nederlandse vertaling van het nieuwe boek rond de tovenaar.

Negen en driekwart weken geopend

In de winkel zal niet enkel het nieuwe boek ‘Harry Potter en het Vervloekte Kind’ verkocht worden, maar ook allerhande merchandise, verschillende games en natuurlijk ook de andere boeken en de films met Daniel Radcliffe en Emma Watson in de hoofdrollen.

 

De winkel wordt opgedeeld in verschillende ruimtes, waarin telkens één scéne uit het boek wordt nagemaakt. Bezoekers kunnen doorheen de winkel wandelen en zo het boek al op een aparte manier ontdekken.

 

De winkel zal negen en driekwart weken geopend blijven - een bekend getal voor Potter-fans - en Sjaak Mark, algemeen directeur van AKO, verwacht veel bezoekers. “Harry Potter is één van de grootste entertainmentfranchises ter wereld en brengt letterlijk en figuurlijk magie met zich mee.”

 

De keuze voor Utrecht is niet toevallig, want ongeveer wanneer de pop-up de deuren sluit, maakt de Harry Potter-tentoonstelling zijn opwachting in Utrecht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.