Vakbond niet akkoord met voorstel V&D | RetailDetail

Vakbond niet akkoord met voorstel V&D

Vakbond niet akkoord met voorstel V&D

De vakbonden bij V&D gaan niet akkoord met het voorstel van de warenhuisketen, waarbij werknemers aandelen van het bedrijf krijgen in ruil voor een loonsverlaging. Volgens hen zal dat voor de werknemers niets opleveren.

Twintig jaar verlieslatend

V&D kwam maandagmiddag met het voorstel op de proppen tijdens de zitting van een kort geding dat was aangespannen door de vakbonden. De werknemers dreigen binnenkort immers een flink deel van hun loon te moeten afstaan.

 

Het voorstel gaat ervan uit dat er vanaf 2018 opnieuw winst zal gemaakt worden bij de keten, maar maandag bleek dat het bedrijf al 20 jaar verlieslatend is. Daarom willen de vakbonden niet akkoord gaan met het voorstel van V&D: volgens hen is het immers een te groot risico voor de werknemers.

 

"Er lag een plan op tafel waarover niet te onderhandelen viel. De winstdeling die ze voorstellen betreft een maatregel die personeel over vijf jaar iets extra kan opleveren, als V&D weer winst maakt. Dat is veel te veel onzekerheid", zegt Marijn den Heijer van CNV aan het Financieele Dagblad. "Alleen als V&D vijf keer beter presteert dan in haar eigen meest positieve scenario zou sprake zijn van compensatie van wat werknemers nu verliezen."

 

De vakbonden hebben daarom besloten om de uitspraak van de rechter in het kort geding af te wachten. Ze verwachten dat die positief zal zijn voor de werknemers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.