Vakbond niet akkoord met voorstel V&D

Vakbond niet akkoord met voorstel V&D

De vakbonden bij V&D gaan niet akkoord met het voorstel van de warenhuisketen, waarbij werknemers aandelen van het bedrijf krijgen in ruil voor een loonsverlaging. Volgens hen zal dat voor de werknemers niets opleveren.

Twintig jaar verlieslatend

V&D kwam maandagmiddag met het voorstel op de proppen tijdens de zitting van een kort geding dat was aangespannen door de vakbonden. De werknemers dreigen binnenkort immers een flink deel van hun loon te moeten afstaan.

 

Het voorstel gaat ervan uit dat er vanaf 2018 opnieuw winst zal gemaakt worden bij de keten, maar maandag bleek dat het bedrijf al 20 jaar verlieslatend is. Daarom willen de vakbonden niet akkoord gaan met het voorstel van V&D: volgens hen is het immers een te groot risico voor de werknemers.

 

"Er lag een plan op tafel waarover niet te onderhandelen viel. De winstdeling die ze voorstellen betreft een maatregel die personeel over vijf jaar iets extra kan opleveren, als V&D weer winst maakt. Dat is veel te veel onzekerheid", zegt Marijn den Heijer van CNV aan het Financieele Dagblad. "Alleen als V&D vijf keer beter presteert dan in haar eigen meest positieve scenario zou sprake zijn van compensatie van wat werknemers nu verliezen."

 

De vakbonden hebben daarom besloten om de uitspraak van de rechter in het kort geding af te wachten. Ze verwachten dat die positief zal zijn voor de werknemers.

Tags: