Vakbonden akkoord met sociaal plan V&D | RetailDetail

Vakbonden akkoord met sociaal plan V&D

Vakbonden akkoord met sociaal plan V&D

Vakbonden CNV en FNV zijn akkoord gegaan met het nieuwe sociaal plan van V&D voor de vijftig medewerkers op het hoofdkantoor die hun baan gaan verliezen.

Plan voor de toekomst

Het sociaal plan is zo opgesteld dat het niet enkel gebruikt kan worden voor deze reorganisatie, maar ook voor toekomstige reorganisaties. De CNV wilde namelijk dat er een plan kwam waar medewerkers ook in de toekomst op kunnen terugvallen.

 

Het sociaal plan geldt wel maar tot 1 juli, vanwege aanpassingen aan het ontslagrecht die vanaf die datum in voege treden. Het zal wel gebruikt worden als leidraad voor de onderhandelingen na die datum.

 

In het plan staat uitgestippeld dat elke werknemer die gebruik kan maken van het sociaal plan een vergoeding krijgt van 3.500 euro voor outplacement of opleiding. Daarnaast krijgen ze ook nog eens 500 euro voor juridische bijstand en bij het tekenen van een vaststellingsovereenkomst krijgen ze nog eens 750 euro.

 

De vakbonden benadrukken ook dat dit akkoord enkel over het sociaal plan gaat en geen gevolgen heeft voor de onderhandelingen rond de loonsverlagingen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.