Vakbonden akkoord met sociaal plan V&D

Vakbonden akkoord met sociaal plan V&D

Vakbonden CNV en FNV zijn akkoord gegaan met het nieuwe sociaal plan van V&D voor de vijftig medewerkers op het hoofdkantoor die hun baan gaan verliezen.

Plan voor de toekomst

Het sociaal plan is zo opgesteld dat het niet enkel gebruikt kan worden voor deze reorganisatie, maar ook voor toekomstige reorganisaties. De CNV wilde namelijk dat er een plan kwam waar medewerkers ook in de toekomst op kunnen terugvallen.

 

Het sociaal plan geldt wel maar tot 1 juli, vanwege aanpassingen aan het ontslagrecht die vanaf die datum in voege treden. Het zal wel gebruikt worden als leidraad voor de onderhandelingen na die datum.

 

In het plan staat uitgestippeld dat elke werknemer die gebruik kan maken van het sociaal plan een vergoeding krijgt van 3.500 euro voor outplacement of opleiding. Daarnaast krijgen ze ook nog eens 500 euro voor juridische bijstand en bij het tekenen van een vaststellingsovereenkomst krijgen ze nog eens 750 euro.

 

De vakbonden benadrukken ook dat dit akkoord enkel over het sociaal plan gaat en geen gevolgen heeft voor de onderhandelingen rond de loonsverlagingen.

Tags: