Vakbonden akkoord met sociaal plan V&D | RetailDetail

Vakbonden akkoord met sociaal plan V&D

Vakbonden akkoord met sociaal plan V&D

Vakbonden CNV en FNV zijn akkoord gegaan met het nieuwe sociaal plan van V&D voor de vijftig medewerkers op het hoofdkantoor die hun baan gaan verliezen.

Plan voor de toekomst

Het sociaal plan is zo opgesteld dat het niet enkel gebruikt kan worden voor deze reorganisatie, maar ook voor toekomstige reorganisaties. De CNV wilde namelijk dat er een plan kwam waar medewerkers ook in de toekomst op kunnen terugvallen.

 

Het sociaal plan geldt wel maar tot 1 juli, vanwege aanpassingen aan het ontslagrecht die vanaf die datum in voege treden. Het zal wel gebruikt worden als leidraad voor de onderhandelingen na die datum.

 

In het plan staat uitgestippeld dat elke werknemer die gebruik kan maken van het sociaal plan een vergoeding krijgt van 3.500 euro voor outplacement of opleiding. Daarnaast krijgen ze ook nog eens 500 euro voor juridische bijstand en bij het tekenen van een vaststellingsovereenkomst krijgen ze nog eens 750 euro.

 

De vakbonden benadrukken ook dat dit akkoord enkel over het sociaal plan gaat en geen gevolgen heeft voor de onderhandelingen rond de loonsverlagingen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.