Vakbonden stoppen gesprekken met V&D | RetailDetail

Vakbonden stoppen gesprekken met V&D

Vakbonden stoppen gesprekken met V&D

De vakbonden hebben besloten om de gesprekken met V&D rond de loonsverlaging stop te zetten, omdat ze het laatste voorstel van de directie niet goed genoeg vinden. Volgens hen is er te weinig vooruitgang.

Ontslagen bovenop loonvermindering

In het laatste voorstel kwam de warenhuisketen af met een loonoffer van twee procent dit jaar en twee procent volgend jaar. Omdat dit minder is dan de eerder voorgestelde zes procent, zouden er dan wel ontslagen vallen. Naast de gesprekken rond de loonsverlaging lopen er ook nog gesprekken rond de reorganisatie op het hoofdkantoor in Amsterdam, waarbij nog eens vijftig medewerkers hun job zullen verliezen.

 

Daarnaast gaat V&D ook in hoger beroep tegen het kort geding dat de bonden onlangs aanspanden en waarmee ze de loonsverlaging al een keertje tegenhielden. De vakbonden vrezen dat als V&D de rechtszaak wint, ze gewoon zullen doorgaan met de originele plannen.

 

Ook het geschil over de huurprijzen met de verhuurders is nog steeds aan de gang. In dat opzicht lopen nog twee rechtszaken en één van de verhuurders, Komen Vastgoed, zou zelfs proberen om het faillissement van de keten aan te vragen om zo achterstallige huren te recupereren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.