Vakbonden stoppen gesprekken met V&D

Vakbonden stoppen gesprekken met V&D

De vakbonden hebben besloten om de gesprekken met V&D rond de loonsverlaging stop te zetten, omdat ze het laatste voorstel van de directie niet goed genoeg vinden. Volgens hen is er te weinig vooruitgang.

Ontslagen bovenop loonvermindering

In het laatste voorstel kwam de warenhuisketen af met een loonoffer van twee procent dit jaar en twee procent volgend jaar. Omdat dit minder is dan de eerder voorgestelde zes procent, zouden er dan wel ontslagen vallen. Naast de gesprekken rond de loonsverlaging lopen er ook nog gesprekken rond de reorganisatie op het hoofdkantoor in Amsterdam, waarbij nog eens vijftig medewerkers hun job zullen verliezen.

 

Daarnaast gaat V&D ook in hoger beroep tegen het kort geding dat de bonden onlangs aanspanden en waarmee ze de loonsverlaging al een keertje tegenhielden. De vakbonden vrezen dat als V&D de rechtszaak wint, ze gewoon zullen doorgaan met de originele plannen.

 

Ook het geschil over de huurprijzen met de verhuurders is nog steeds aan de gang. In dat opzicht lopen nog twee rechtszaken en één van de verhuurders, Komen Vastgoed, zou zelfs proberen om het faillissement van de keten aan te vragen om zo achterstallige huren te recupereren.

Tags: