Vakbonden volgen Blokker in sanering | RetailDetail

Vakbonden volgen Blokker in sanering

Vakbonden volgen Blokker in sanering

Blokker heeft de vakbonden ervan kunnen overtuigen dat de sanering die door de keten wordt voorgesteld wel degelijk nodig is. Begin vorige week werd het duidelijk dat er 440 banen zouden verdwijnen.

Geloofwaardig verhaal

"Vorige week hadden we te weinig inzicht in de financiële situatie bij Blokker, maar nu wel. Er moet daar inderdaad iets gebeuren", aldus Twan Van Lieshout van vakbond FNV aan het Financieele Dagblad. "Blokker heeft een geloofwaardig verhaal, ook voor de toekomst. Ze hebben goede plannen."

 

De vakbonden vinden wel dat er zo min mogelijk gesneden mag worden in het vaste personeel. Volgens hen blijven de tijdelijke krachten momenteel nog te veel buiten schot. "Dit willen we eerst anders hebben, voordat we met Blokker gaan spreken over een sociaal plan."

 

Op 4 maart staat er een nieuw bijeenkomst tussen de vakbonden en de directie op de planning. De vakbonden verwachten dan een nieuw voorstel, waarbij rekening gehouden wordt met hun vraag.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.