V&D heeft deal met meeste verhuurders | RetailDetail

V&D heeft deal met meeste verhuurders

V&D heeft deal met meeste verhuurders

Warenhuisketen V&D heeft een deal bereikt met de meerderheid van zijn verhuurders over huurkortingen. Die onderhandelingen liepen al sinds februari, nadat bekend raakte dat de keten in slechte papieren zit.

Spaarpot van 24 miljoen euro

V&D wilde forse kortingen afdwingen, maar moest daarvoor aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moest de keten een aantal winkels verkleinen en de huurkortingen tussen februari en juni op een aparte rekening storten. Dat bedrag, ondertussen 24 miljoen euro, zou vandaag worden overgemaakt aan V&D als de keten voldeed aan enkele voorwaarden.

 

Ondertussen zou V&D een akkoord bereikt hebben met 38 van de 62 verhuurders over de kortingen. Een aantal verhuurders weigerden echter te onderhandelen en dwongen de volledige huursom af via de rechtbank. V&D gaat in die zaak nog in hoger beroep.

 

Ook met een aantal andere eigenaars is nog geen akkoord, maar die partijen verwachten wel dat het nog in orde komt. "Er is nog geen akkoord, maar de gesprekken verlopen nog steeds constructief", aldus Daan Wentholt van ASR Vastgoed, de eigenaar van zes panden in onder meer Amstelveen, Leiden en Haarlem.

 

Dankzij die vooruitgang verwacht V&D dat het nu toegang krijgt tot de spaarpot van 24 miljoen euro. "Voorwaarde was dat er vertrouwen zou zijn over het voortbestaan van V&D, en voldoende voortgang in de onderhandelingen zou zitten. Nog niet met iedereen zijn alle details rond, maar het ligt voor de hand dat het geld binnenkort vrijvalt", zegt woordvoerder Edwin van Wijk aan RTL Z.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.