V&D heeft deal met meeste verhuurders

V&D heeft deal met meeste verhuurders

Warenhuisketen V&D heeft een deal bereikt met de meerderheid van zijn verhuurders over huurkortingen. Die onderhandelingen liepen al sinds februari, nadat bekend raakte dat de keten in slechte papieren zit.

Spaarpot van 24 miljoen euro

V&D wilde forse kortingen afdwingen, maar moest daarvoor aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moest de keten een aantal winkels verkleinen en de huurkortingen tussen februari en juni op een aparte rekening storten. Dat bedrag, ondertussen 24 miljoen euro, zou vandaag worden overgemaakt aan V&D als de keten voldeed aan enkele voorwaarden.

 

Ondertussen zou V&D een akkoord bereikt hebben met 38 van de 62 verhuurders over de kortingen. Een aantal verhuurders weigerden echter te onderhandelen en dwongen de volledige huursom af via de rechtbank. V&D gaat in die zaak nog in hoger beroep.

 

Ook met een aantal andere eigenaars is nog geen akkoord, maar die partijen verwachten wel dat het nog in orde komt. "Er is nog geen akkoord, maar de gesprekken verlopen nog steeds constructief", aldus Daan Wentholt van ASR Vastgoed, de eigenaar van zes panden in onder meer Amstelveen, Leiden en Haarlem.

 

Dankzij die vooruitgang verwacht V&D dat het nu toegang krijgt tot de spaarpot van 24 miljoen euro. "Voorwaarde was dat er vertrouwen zou zijn over het voortbestaan van V&D, en voldoende voortgang in de onderhandelingen zou zitten. Nog niet met iedereen zijn alle details rond, maar het ligt voor de hand dat het geld binnenkort vrijvalt", zegt woordvoerder Edwin van Wijk aan RTL Z.

Tags: