V&D mag lonen niet verlagen van rechter | RetailDetail

V&D mag lonen niet verlagen van rechter

V&D mag lonen niet verlagen van rechter

Een rechter heeft na een kort geding beslist dat V&D de lonen van zijn werknemers niet eenzijdig met 5,8 procent mag verlagen. De beslissing geldt wel alleen voor leden van de vakbonden FNV en CNV.

V&D gaat in beroep

De rechter maakt dat onderscheid, omdat hij vindt dat hij niet zeker kan zijn dat de vakbonden tijdens de rechtszaak optreden voor alle werknemers van de warenhuisketen. V&D diepte tijdens de zitting ook een enquête op die moest aantonen dat het merendeel van de werknemers de loonsverlaging wil accepteren.

 

V&D bekijkt nu of het alsnog de lonen van de niet-vakbondsleden gaat aanpassen. De keten gaat ook in beroep tegen het kort geding.

 

"We hebben gewonnen voor onze leden", zeg Niels Suijker van de FNV aan de NOS. "We hadden alleen aan de rechter gevraagd om ook namens alle werknemers tot dit oordeel te komen en dat heeft hij niet gedaan. De vraag is nu hoe V&D hiermee omgaat. Gaan ze nu een raar onderscheid maken in de salarisbetaling aan werknemers?" Volgens hem is ongeveer een kwart aangesloten bij een vakbond.

 

V&D wil met de loonsverlaging de kosten drukken, om zo het hoofd boven water te houden. Ze zouden zo tot 10 miljoen euro per jaar kunnen besparen. Eerder probeerde de keten ook al om de huurkosten te drukken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.