V&D schrapt 300 banen | RetailDetail

V&D schrapt 300 banen

V&D schrapt 300 banen

In tegenstelling tot wat eerder werd gezegd, zal warenhuisketen V&D geen 400 banen schrappen: in plaats daarvan verliezen 300 werknemers hun baan na de reorganisatie die het bedrijf terug op het juiste pad moet zetten.

"Noodzakelijke kostenbesparing"

Dat wil zeggen dat ongeveer 4.700 mensen hun baan zullen kunnen behouden, maar dat wil niet zeggen dat ze zeker zijn dat ze op hun huidige positie blijven: een deel werknemers zal terecht komen in een andere functie, vooral omdat V&D zegt dat er minder coördinerende functies nodig zijn, of ze worden overgeplaatst naar een ander filiaal.

 

"Hoewel we deze ontslagen zeer betreuren, kunnen we door de nieuwe resultaatgerichte functies en een aangepaste bezetting per winkel de noodzakelijke kostenbesparing realiseren, het verlies aan arbeidsplaatsen opvangen en tegelijkertijd het serviceniveau voor onze klanten verbeteren", zegt CEO John van der Ent in een reactie op de ontslagen.

 

V&D hoopt met de reorganisatie ongeveer 10 miljoen euro te besparen, geld dat het nodig heeft om uit de slechte papieren te komen. Eerder dit jaar had V&D een eenzijdig loonoffer van 5,8 procent voorgesteld bij zijn personeel, maar dat werd tegengehouden door de vakbonden. Als alternatief komen er dus ontslagen.

 

De vakbonden hopen dat er nu een einde komt aan een periode van onzekerheid, die te lang duurde. "Hopelijk kan V&D nu de stap zetten richting duurzaam herstel, waarbij het bedrijf op termijn eindelijk weer winstgevend kan gaan worden en werknemers weer met vertrouwen naar hun werk kunnen", zei CNV-bestuurder Martijn den Heijer.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.