V&D schrapt 300 banen

V&D schrapt 300 banen

In tegenstelling tot wat eerder werd gezegd, zal warenhuisketen V&D geen 400 banen schrappen: in plaats daarvan verliezen 300 werknemers hun baan na de reorganisatie die het bedrijf terug op het juiste pad moet zetten.

"Noodzakelijke kostenbesparing"

Dat wil zeggen dat ongeveer 4.700 mensen hun baan zullen kunnen behouden, maar dat wil niet zeggen dat ze zeker zijn dat ze op hun huidige positie blijven: een deel werknemers zal terecht komen in een andere functie, vooral omdat V&D zegt dat er minder coördinerende functies nodig zijn, of ze worden overgeplaatst naar een ander filiaal.

 

"Hoewel we deze ontslagen zeer betreuren, kunnen we door de nieuwe resultaatgerichte functies en een aangepaste bezetting per winkel de noodzakelijke kostenbesparing realiseren, het verlies aan arbeidsplaatsen opvangen en tegelijkertijd het serviceniveau voor onze klanten verbeteren", zegt CEO John van der Ent in een reactie op de ontslagen.

 

V&D hoopt met de reorganisatie ongeveer 10 miljoen euro te besparen, geld dat het nodig heeft om uit de slechte papieren te komen. Eerder dit jaar had V&D een eenzijdig loonoffer van 5,8 procent voorgesteld bij zijn personeel, maar dat werd tegengehouden door de vakbonden. Als alternatief komen er dus ontslagen.

 

De vakbonden hopen dat er nu een einde komt aan een periode van onzekerheid, die te lang duurde. "Hopelijk kan V&D nu de stap zetten richting duurzaam herstel, waarbij het bedrijf op termijn eindelijk weer winstgevend kan gaan worden en werknemers weer met vertrouwen naar hun werk kunnen", zei CNV-bestuurder Martijn den Heijer.

Tags: