V&D trekt weg uit Leyweg | RetailDetail

V&D trekt weg uit Leyweg

V&D trekt weg uit Leyweg
Warenhuis V&D trekt weg uit het winkelcentrum Leyweg in Den Haag. Het verlengt er zijn huurcontract na 1 februari 2015 niet, omdat de commerciële resultaten tegenvallen.

Leegstand veroorzaakt afscheid trekker

Volgens V&D is de leegstand in het winkelcentrum daar mee debet aan. Bovendien zijn er in het centrum van Den Haag en Rijswijk betere locaties. De sluiting van het winkelpunt zal geen sociale gevolgen hebben, omdat het personeel van de vestiging in andere filialen van het concern terecht kan.

 

De Winkeliersvereniging Leyweg betreurt het vertrek van de V&D-winkel, mede omdat de supermarkt een landelijke bekendheid heeft en daardoor ook klanten trekt voor het hele winkelcentrum. Toch blijft de vereniging bij monde van voorzetter Henk van der Hoeven op Omroep West achter het winkelcentrum staan en verwijst daarvoor onder meer naar Action, dat pas een jaar geleden de deuren opende en wel goed draait. “De leegstand valt hier trouwens mee als je ze vergelijkt met het landelijke gemiddelde.”

 

Het winkelcentrum Leyweg, dat in 2003 nog werd verruimd, heeft ruimte voor meer dan 140 winkels.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.