V&D vraagt uitstel van betaling

V&D vraagt uitstel van betaling

De V&D Groep heeft bij de rechtbank van Amsterdam uitstel van betaling gevraagd en ook gekregen. Het bedrijf moest de drastische stap nemen, nadat de Amerikaanse eigenaar Sun Capital besloot niet meer te investeren.

Webshop al gesloten

Het uitstel van betaling geldt niet enkel voor de warenhuisketen V&D, maar ook voor de restaurants van La Place, die tot hetzelfde bedrijf behoren. Alle vestigingen van beide ketens blijven voorlopig geopend, maar de webwinkel sluit al wel. Er worden geen bestellingen meer geleverd en ook retourneren is niet meer mogelijk. Ongetwijfeld een onaangename verrassing voor heel wat klanten die cadeautjes voor Kerstmis besteld hebben.


"We hopen onze medewerkers, klanten en leveranciers zo snel mogelijk duidelijkheid te kunnen bieden over de toekomst van V&D en La Place. Zo zullen wij samen met de bewindvoerders alle mogelijkheden voor de toekomst onderzoeken", zegt topman John van den Ent aan RTL.


Eigenaar Sun Capital had eerder nog beloofd om verder te blijven investeren in V&D, maar nieuwe tegenvallers zouden ervoor gezorgd hebben dat ze die beloftes hebben ingetrokken. Zo vielen de shop-in-shops van Dixons weg en werd er minder verkocht vanwege het warme weer in november en december.


Normaal gezien zou V&D begin volgend jaar een nieuw concept uitrollen, dat zich meer richt op vrouwen, maar het is nu nog maar de vraag of dat er ooit komt.

Tags: