V&D vraagt uitstel van betaling | RetailDetail

V&D vraagt uitstel van betaling

V&D vraagt uitstel van betaling

De V&D Groep heeft bij de rechtbank van Amsterdam uitstel van betaling gevraagd en ook gekregen. Het bedrijf moest de drastische stap nemen, nadat de Amerikaanse eigenaar Sun Capital besloot niet meer te investeren.

Webshop al gesloten

Het uitstel van betaling geldt niet enkel voor de warenhuisketen V&D, maar ook voor de restaurants van La Place, die tot hetzelfde bedrijf behoren. Alle vestigingen van beide ketens blijven voorlopig geopend, maar de webwinkel sluit al wel. Er worden geen bestellingen meer geleverd en ook retourneren is niet meer mogelijk. Ongetwijfeld een onaangename verrassing voor heel wat klanten die cadeautjes voor Kerstmis besteld hebben.


"We hopen onze medewerkers, klanten en leveranciers zo snel mogelijk duidelijkheid te kunnen bieden over de toekomst van V&D en La Place. Zo zullen wij samen met de bewindvoerders alle mogelijkheden voor de toekomst onderzoeken", zegt topman John van den Ent aan RTL.


Eigenaar Sun Capital had eerder nog beloofd om verder te blijven investeren in V&D, maar nieuwe tegenvallers zouden ervoor gezorgd hebben dat ze die beloftes hebben ingetrokken. Zo vielen de shop-in-shops van Dixons weg en werd er minder verkocht vanwege het warme weer in november en december.


Normaal gezien zou V&D begin volgend jaar een nieuw concept uitrollen, dat zich meer richt op vrouwen, maar het is nu nog maar de vraag of dat er ooit komt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.