"V&D was vorige maand bijna failliet" | RetailDetail

"V&D was vorige maand bijna failliet"

"V&D was vorige maand bijna failliet"

Dat warenhuisketen V&D in moeilijke papieren zit is al langer geen geheim meer, maar nu blijkt dat het bedrijf dichter bij een faillissement stond dan eerst gedacht. Vorige maand was een speciaal team immers in het geheim bezig met het voorbereiden van dat scenario.

Bijzonder Beheer

Meer dan een jaar geleden kwam V&D al terecht bij de afdeling Bijzonder Beheer van de banken, omdat de keten toen tientallen miljoenen verlies per jaar leed. Eind 2014 maakten banken ING, Rabobank en ABN Amro de keten duidelijk dat hun krediet enkel verlengd zou worden mits drastische maatregelen: volgens Nieuwsuur was een faillissement dus een serieuze optie, ook al had dat meer dan tienduizend mensen hun job gekost.

 

Bij V&D wordt nu wel erkend dat de communicatie daarrond niet correct gebeurde en vooral te hard was richting de werknemers, die fors zouden moeten inleveren. Verschillende verhuurders zouden toen op het punt gestaan hebben om naar de rechtbank te stappen, maar uiteindelijk deed enkel IEF Capital dat.

 

In het weekend van 7 en 8 februari ging het grootste deel van de huurders akkoord met een lagere huur, in ruil voor de teruggave van winkelruimte. Hierdoor wordt V&D althans voorlopig gered.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.