Veel interesse voor doorstart Polare | RetailDetail

Veel interesse voor doorstart Polare

Veel interesse voor doorstart Polare

Curator Kees van de Meent van boekhandelsketen Polare verwacht dat een "groot aantal" van de twintig vestigingen van de keten een doorstart kunnen maken: "Ik geloof dat er niet één winkel is waar geen interesse voor is."

Grote kans op voortzetting

Dat heeft Van der Meent gezegd tegenover het ANP. De boekhandelsketen werd maandag formeel failliet verklaard, waardoor de verkoop van losse vestigingen of clusters winkels een stuk makkelijker wordt. Polare verkeerde al enkele weken in surseance van betaling. Eerder trok de curator al de conclusie dat een doorstart met de hele keten niet mogelijk is, waardoor losse verkoop van winkels de enige overgebleven oplossing vormde.

 

In afwachting van een doorstart blijven de twintig winkels vooralsnog geopend. Zij verkopen echter louter producten die al in voorraad zijn: leverancier Centraal Boekhuis levert geen nieuw assortiment. De curator toont zich optimistisch over het perspectief van de meeste winkels, gezien de grote belangstelling: "De ervaring leert dat hoe groter de interesse is, hoe groter de kans op voortzetting is."

 

Nu het faillissement formeel is uitgesproken, neemt uitkeringsinstantie UWV de loonbetalingen over. Voor een periode van maximaal zes weken worden de lonen nu door UWV betaald, terwijl de instantie ook tot dertien weken aan achterstallig salaris kan uitkeren onder de zogenoemde Loongarantieregeling.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.