Veel interesse voor doorstart Polare

Veel interesse voor doorstart Polare

Curator Kees van de Meent van boekhandelsketen Polare verwacht dat een "groot aantal" van de twintig vestigingen van de keten een doorstart kunnen maken: "Ik geloof dat er niet één winkel is waar geen interesse voor is."

Grote kans op voortzetting

Dat heeft Van der Meent gezegd tegenover het ANP. De boekhandelsketen werd maandag formeel failliet verklaard, waardoor de verkoop van losse vestigingen of clusters winkels een stuk makkelijker wordt. Polare verkeerde al enkele weken in surseance van betaling. Eerder trok de curator al de conclusie dat een doorstart met de hele keten niet mogelijk is, waardoor losse verkoop van winkels de enige overgebleven oplossing vormde.

 

In afwachting van een doorstart blijven de twintig winkels vooralsnog geopend. Zij verkopen echter louter producten die al in voorraad zijn: leverancier Centraal Boekhuis levert geen nieuw assortiment. De curator toont zich optimistisch over het perspectief van de meeste winkels, gezien de grote belangstelling: "De ervaring leert dat hoe groter de interesse is, hoe groter de kans op voortzetting is."

 

Nu het faillissement formeel is uitgesproken, neemt uitkeringsinstantie UWV de loonbetalingen over. Voor een periode van maximaal zes weken worden de lonen nu door UWV betaald, terwijl de instantie ook tot dertien weken aan achterstallig salaris kan uitkeren onder de zogenoemde Loongarantieregeling.

Tags: